親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Jocelyn 於 11-3-23 14:05 發表
我報左康X北京5天識嘆豪華團, 28/4 出發

大人$3499 , 小孩$2899

農曆年報呢團。住中國大飯店,食、住、導遊都超好 包埋入水立方及鳥巢參觀!

珊瑚宮

回覆 2# BebeeYY 的文章

我N年前試過農曆年 零下8度。

上次我"沒有"帶羽絨衣﹑手套﹑特別防冷的衣物。
阿仔就帶了羽絨,有一半的時間都變了我的行李
& 另外多帶了一件外套。
(佢地的"貴價商場" 成日開"暖氣--OVER 20度, 越高級越開的勁。我去到當地 商場餐廳 打邊爐, 阿仔同我是除乘 "短就衫" )
日本式商場就正確溫度。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

上年又係貼住復活節跟左康泰去北京, 2大2細, 都幾好, 我去果陣係3月尾-4月初, 剛過左落雪天氣, 都係around 10-1x度左右, 要著棉褸(未去到著羽yun, 我小朋友都係棉褸), 帶頸巾/帽呢d保暖野就ok.
唔駛轉酒店, 其實北京都係圍繞市內觀光, 一間酒店可以住到走.
食既都唔錯, 好多地方菜都有得試, 四川菜/京菜/北方餃子宴/蒙古餐...而且都好o岩口味, 係我跟團以黎覺得最好食既.
不過好多時都係呢個時候有沙塵暴, 而且都會落下雨, 我去5日都有2日落雨不過好彩無沙塵暴, 最好帶定口罩雨具, 要留意.

大宅

有無媽咪參加o左EGL 4月23日o既4天團?

大宅

吾該晒~

首頁

尾頁

跳至