親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如自己想去澳門自遊行, 2日1夜, 行程應該點好呢?
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

有冇人可建議下?
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

好媽媽勳章

咁你有冇特別地方想去同睇? 有冇小朋友同去?
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

男爵府

澳門景點,搭的士/巴士都去到,不需要行程。
酒店/賭場/睇show,各人喜好都不同。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

不如講下 邊到買船飛最平...我想住一晚 + 睇下水舞間 .....但D PACKING 都唔平
前面是絕路~希望在轉角

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實真係唔駛PLAN行程, 去到澳門果邊碼頭, 有旅客中心, 拎張 MAP睇, 有齊所有交通,景點資料。澳門好細, 我諗同油、尖、旺加埋咁上下掛.....景點與景點之間都好近,就算坐巴士都係15分鐘以內.....

禁止訪問

男爵府

如果同小朋友去,澳門科學館就啱晒的小朋友, 入場費唔貴,而且裏面有好多館喺可以親身試玩呀

子爵府

回覆 晴B媽 的帖子

我打算澳門一天遊,本應打算plan行程,因太耐無去,但都唔知想去邊架,想行下影下相...食下咋!!!真的在離境大堂囉
地圖就可行嗎??主要想去博物館...賭場...食好野!!俾d意見我呀~~唔該晒各位先!!

伯爵府

真係5使plan啦, 一落船拎地圖同博物館資料, 一行出去坐巴士就得, 不過留意巴士去既方向, 上車問一下司機就得架喇

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

無小朋友既話, 真係隨心行行, 睇睇, 食食咁, 好relax架!

大宅

今日啱啱去完,油麻地旅遊船飛優惠,有時限,巨龍最早8am,最遲5pm要走,平日來國$158,假日$188
試食團:一見遑度有人排隊就睇下有乜好食
大三巴條街已被幾間店壟斷,肉乾以大三巴(店名)最好食,具記d嘢麻麻,有買潘榮記蛋餅,ok,請大家要去而信dun奶,碗細,畢兩spoons已經變水,千祈唔好食加紅豆個隻,佢唔係比紅豆漿而係紅豆硬塊比你,三個字:難食又貴
氹仔的豬扒包真係好好味,$20超值2:45pm好排隊,麵包是自己焗足料唔食落得陣風嘅麵包,豬扒唔似係雪藏個種粉紅色腎腎地嘅質地,有質感又唔韌,冇渣和有好天然薑和阿媽婆婆煮餸的調味料味
另外有間賣燕蛋撻都very good,11蚊1隻,鱼翅湯麵$43碗,花膠好清滑,但得翅骨,四程要乘taxi往北安碼致

首頁

尾頁

跳至