跳至

首頁

尾頁

大宅

話咁快又一年啦!祝各位3月出生既小朋友生日快樂! 身體健康~ 聽教聽話~ 學業進步~

大家都好少上黎留言喎!係咪忙左好多呢?好想知大家同小朋友既近況如何,可以分享下嗎?
例如:有冇'人口'的變動?為小朋友添了弟妹?
小朋友派到學校未呀? (穜穜~好好彩,係第一輪就俾第一志願既學校收左,唔駛煩咁耐,仲係屋企樓下添,坐左四年校車,終於可以'行'返學啦!哈哈!)

有無人轉左全職照顧小朋友?
我本來o係屋企樓下搵左份半日既幼稚園助教做,提早接番囡囡返黎同我地住,起初打算小一先返黎住,但想早D跟佢既功課,係樓下返工方便接送佢返學放學 (佢尼三年幾都係同公公婆婆住的),點知而家有個老師走左,我升左做班主任,日日三,四點先放工,返屋企仲要好多備課工作,遲D仲要報名讀兩年夜校[教育學院] 唉!真係越來越忙. 希望可以分身照顧到穜穜~啦!因為要請一個好既工人姐姐真係一D都唔易.

大宅

Hi,

好耐冇見, 我都很少上此topic 來了, 我之前住八鄉村屋, 因沒有小孩在屋苑內玩, yan ho放學便只能留在家, 我們便決定搬到上樓了,希望他能有多些機會與小朋友玩現在搬了去烏溪沙了 .........

祝各位生日快樂

原帖由 gillianchan 於 11-3-16 00:46 發表
話咁快又一年啦!祝各位3月出生既小朋友生日快樂! 身體健康~ 聽教聽話~ 學業進步~

大家都好少上黎留言喎!係咪忙左好多呢?好想知大家同小朋友既近況如何,可以分享下嗎?
例 ...
眼曾見,耳曾聽,清楚在聖經記明,主耶穌我救主真奇妙

男爵府

祝各位0503的小朋友生日快樂、身體健康、快高長大、每日都開開心心,亦祝願小朋友順利升讀小一。

複式洋房

祝3月份的小朋友生日快樂先,我都係好久冇上呢個Topic啦!見到你地傾下,我又來傾下啦!

gillanchan你阿女升小一唔使座校車就好啦!你可以多d同學校及老師溝通得好d她在學校的生活.

而我呢個女真係剛剛相反,她不知幾〔限〕座校車返學,因為依家係我湊佢行返學.

她亦幸運地抄到小學啦!大家一起加油啦!

原帖由 gillianchan 於 11-3-16 00:46 發表

例 ...

www.vrs-hk.com

大宅

真係好開心, 大家又可以再這裡相聚!

轉眼間, 大家小朋友都6歲, 好快就步入另一階段, 升上小學, 到時唔知小朋友會點呢?

晴晴感恩地可以由幼稚園直升上小學, 等我免卻揀小學既煩惱, 又加上晴晴好鐘意間學校, 所以繼續升讀。不過, 就要繼續坐校車返學放學。

祝小朋友, 生日快樂、身體健康、聽教聽話、聰明伶俐

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係好耐無入來啦!! 南南就唔好彩, 自行派位入唔到, 要等大抽獎

仲有南南言語發展有延緩, 最近都好忙, 忙於同佢在家訓練及去私家言語治療中心訓練, 等佢升小一時, 可以追到同同齡一樣啦!! (而家 DELAY 左1年幾)

男爵府

多左個201009仔仔, 天水圍直資收左.

首頁

尾頁

跳至