懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪滿月支針唔駛去健康院打?

複式洋房

滿月肝炎果支唔洗去健康院打

大宅

打六合一先唔洗打一個月個支乙型肝炎針. 五合一係要打.
11/4 兩個月大了!! 要減肥呀! 6.47kg
11/3 第一次去打針, 心痛死媽媽了! 4.77KG
14/2 很冷的情人節, BB 出院啦! 3.4 KG
11/2 寶貝仔出世啦! 3.45KG

子爵府

我想知五合一係幾時打架? 係唔係在健康院打左一個月果支之後打? 咁打完五合一之後又係幾時要再打針?

大宅

原帖由 shirleyying 於 11-3-20 21:25 發表
我想知五合一係幾時打架? 係唔係在健康院打左一個月果支之後打? 咁打完五合一之後又係幾時要再打針?

第一支五合一係兩個月打, 之後係四個月, 六個月 & 十八個月

大宅

五合一其實total係有幾多針???? 五針??

洋房

五合一其實係1針, 己經連埋乙型肝炎針, 六合一就連埋肺炎鏈球菌....

男爵府

如果去私家打針, 一個月滿月的乙型肝炎係唔駛返健康院打架.
只要去私家打六合一就OK, 六合一包埋乙型流感嗜血桿菌HIB同埋乙型肝炎, 打少5-6針架, 起碼支乙肝唔駛分開打啦, 又包埋HIB. 六合一`實收$550包埋注射費同退燒水.

今日有新聞話輪狀病毒都好重要, 最好俾BB食埋呢.
http://www.singpao.com/NewsArticle.aspx?NewsID=162422&Lang=tc

我囡打針的診所有PACKAGE, 有興趣可以PM我.
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

首頁

尾頁

跳至