跳至

首頁
34567...91

尾頁

複式洋房

Re: 藍田區媽咪會請入

Alfalfa 寫道:
Dear all,

剛剛見到這個topic, 我住康田苑,囡囡今年三歲,今年
返金麗幼稚園. 

你好呀..... 
我都有考慮金麗,見d評語都好好.......

大宅

Hi Alfalfa,

Nice to see you here!! 多D上E道chat 呀!!

滔滔媽咪 ,
我想我不會讓我BB讀N1,因為我認為他仍太小了。我想會比他上playgroup。
我現在first choice is 靈糧堂幼稚園。
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

公爵府

hi.....I live in Hong Yat ga,my little son is 3yrs old and go to Hong Ying kindgraden this year

複式洋房

loloma 寫道:
hi.....I live in Hong Yat ga,my little son is 3yrs old and go to Hong Ying kindgraden this year

Hi loloma,

nice to meet u....
I live in Blk E, how about you? my son only 13mths...

Hong Ying is mainly eng? right?

複式洋房

Carmen2004 寫道:

滔滔媽咪 ,
我想我不會讓我BB讀N1,因為我認為他仍太小了。我想會比他上playgroup。
我現在first choice is 靈糧堂幼稚園。

啟田o個間?靈糧堂都係不錯的選擇....

咁打算一星期去幾多日playgroup呢?

禁止訪問

複式洋房

Alfalfa 寫道:

講開 playgroup, 我都有俾囡囡上,不過就在旺角,
我都是在bk內看到其他媽咪介紹.那間叫藝窩,囡囡
上了半年學前預備班(家長不能陪),囡囡上得很開心
和喜歡那裡.

我比亞仔去trial class,佢都喊到收唔到聲呀!

禁止訪問

大宅

Alfalfa,

I have checked the information about this Mongkok playgroup information but my son is still too young too join their playgroup.

滔滔媽咪,

I still don't know how many times I will let my son to join the playgroup per week. Maybe 1 or 2 times a week. Any suggestion?

愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

複式洋房

Carmen,

i think u have to ask Alfafa la... as she has experience than me... haha~

大宅

Hi All,

請問大家知不如道在opposite康逸苑的空地是做乜工程呢?是否康樂設施?

公爵府

係4座公屋嚟喎
Hi All,

請問大家知不如道在opposite康逸苑的空地是做乜工程呢?是否康樂設施?

公爵府

我住c座ga,Hong Ying 係2文3語 :lol:
滔滔媽咪 寫道:
[quote]
loloma 寫道:

Hi loloma,

nice to meet u....
I live in Blk E, how about you? my son only 13mths...

Hong Ying is mainly eng? right?[/quote]

大宅

loloma,

Really??? :-( :-(

[quote]
loloma 寫道:
係4座公屋嚟喎 [quote]

複式洋房

好久沒有上來,最近好忙呀。

Alfalfa 寫道:
Hello 滔滔媽咪 and Carmen2004,

你們好 !!! 我會多多上來.

昨天才到金麗幼稚園開家長會兼拿書包, 校長詳細講解
各樣事項, 還 set 上powerpoint,非常專業.

明天就正式開學了,囡囡極之期待.

講開 playgroup, 我都有俾囡囡上,不過就在旺角,
我都是在bk內看到其他媽咪介紹.那間叫藝窩,囡囡
上了半年學前預備班(家長不能陪),囡囡上得很開心
和喜歡那裡.

Alfalfa,

請問你囡囡之前上的playgroup在旺角邊到架,幾錢 星期六或日有無架?? 上星期帶我囡囡去紅磡見到d小朋友在玩playgroup,佢好可憐咁睇著d人玩 :-( :-( :-( ,我真係要的起心肝同佢找playgroup啦。 :cry: :cry:

禁止訪問

複式洋房

Alfalfa,

喂! 唔該哂!!!

複式洋房

滔滔媽咪,

你咁快就幫你囝囝報n1啦,佢地開始收生啦, ,出年我可能要揍囡囡返黎住啦,因為表姊出年讀小一,舅母可能睇唔到佢地2個,你報0左邊間呀

各位有什麼好介紹呀,我平時要返工,物都唔知0架

複式洋房

好似都有公園架窩...

loloma 寫道:
係4座公屋嚟喎 [quote]
Hi All,

[/quote]

複式洋房

講開playgroup, 我個仔上MIT trial class 又喊喇,結果玩左半個鐘就走人....

頭半個鐘主要warmup,做大肌肉運動多... 又有聽下普通話...

--------
Alfalfa 寫道:
Hello Goofy媽,

藝窩係近朗豪坊, 不過星期六佢哋好似做畫畫班, 星期日
好似休息, 我囡囡當時係返三,五,下午,我俾佢返兩個
鐘(可以只返一part一個鐘),約$90一個鐘,不過,
你可以打電話問下. 吾知現在有冇不同.
tel : 3119 7668.

還有你可以打電話問下尖沙咀YMCA, 聽講佢哋有英文
playgroup在星期六(家長陪),不過詳情我就不太清
楚.

首頁
34567...91

尾頁

跳至