跳至

首頁

尾頁

大宅

點解要搶購乜?搶購物?
日本又好似好平靜?!
而大陸既人民,更不惜爬上超市既貨架,一箱箱地搶購「鹽」???
搶唔到鹽-----!索性連醬油都掃光!
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

男爵府

而家d人乜都要搶,唔知日元會唔會搶

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

係啦....真係好失禮囉....
香港人真係越黎越比大陸人喇....

水晶宮

我睇到d大陸人敢, 真係覺得好羞家

原帖由 KK 於 11-3-17 10:58 發表
點解要搶購乜?搶購物?
日本又好似好平靜?!
而大陸既人民,更不惜爬上超市既貨架,一箱箱地搶購「鹽」???
搶唔到鹽-----!索性連醬油都掃光! ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解要搶購乜?搶購物?
日本又好似好平靜?!
已經搶緊.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

mouth: mouth: 又一個國際大笑話 難為佢地唔覺得醜

男爵府

唉.

子爵府

畀面勳章

一個字『醜』

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

我真係好驚D老一代既HK人會俾D大陸人同化晒.....見佢地搶又跟住搶.....見到就好煩~~

尋晚睇新聞,話北京揀緊地方起機場,D村人已經狂起屋等收地賠錢,你話大陸人真係咩文化咩教育,真係自己政府錢都等住搶,咩都搶,痴晒線~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

頭先阿妹打嚟問我要唔要幫我買定D鹽,佢話咩都比人買晒!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

禁止訪問

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

香港已經唔係香港人住

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地d水平,真係唔知點講好

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

而家D人好似唔搶購就唔會開心咁。。。

點解要搶購乜?搶購物?
日本又好似好平靜?!

大宅

呢D就係中國人快和聰明嘅本色, 如果可以一改自私, 搵着數, 用係為大家, 互相幫助, 應該會更好. 希望我哋如果有機會, 一定要好好教育下一代, 唔好再失禮, 做個知書識禮, 勤奮的中國人.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

人地努力維持正常生活...正常運作..

唔好嚇親小朋友..唔好引起恐慌

相反.... 香港未有事就亂定先... 真係好醜 >.<

珍珠宮

畀面勳章

唔好同佢地一舨見識啦, 剛睇完互動新聞, 話未來 48小時係關鍵時刻, 希望大步誇過 !

大宅

醒目開學勳章

我自己會覺得一個地方既人民素質可以顯示到所屬政府做得好唔好, 日本人雖遇上國難但人民對政府仍然有信心, 事事克制, 可惜祖國人民長期處於官官相衛, 官商勾結, 人民有事無人持正出頭, 唯有萬事都自救心理; 以呢則新聞我仲有一個感覺係為祖國人民感到"可悲"

禁止訪問

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我都覺得好醜呀~~~

首頁

尾頁

跳至