少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 你

死啦~~~~攪到我越來越擔心我個女女既語言問題呀!!!

:-( :-( :-( :-( :-(
我女兒今年8月23日3year了,她是我第一個女兒, 希望可以在這裡同大家分享湊女兒心得~~~!! :-) :-D

子爵府

Re: 你哋即仔女兩歲多講嘢嗎??

我個囝2歲時都係已可以同人對答如流, 仲成日鐘意mud都問點解tim.

大宅

HI 稚言治語 ,

我想要一份資料, 請看PM. please. THX

大宅

他23個月, 他識講, 爸爸媽媽, 公公,(叫人),顏色 方面讀5隻色, 唔係呀, 唔要呀, 巴士, 的士, bye bye ,多多,爸爸抱,蛋糕,停呀, 電腦, 雪糕,好倦,唔乖,擺埋,開, 廁所, 蓋蓋等,

複式洋房

我越來越擔心添,你地d bb 講野甘叻,
我越來越覺得我個女女好有問題~~~!!

:-( :-( :-( :-( :-(
我女兒今年8月23日3year了,她是我第一個女兒, 希望可以在這裡同大家分享湊女兒心得~~~!! :-) :-D

大宅

我個仔同姪女都係差不多3歲才開口
講嘢,現在姪女已大學2年,我個仔讀書都唔差,
每個人發展有早有遲,最主要佢聽得明你講,
能指手畫腳,比多一些同年小朋友跟她一起玩,多交
流,語言很快便會出來,若你怕,可叫
健康院寫紙去排語言治療.

大宅

幾米 寫道:
可能我和老公都係大家族,而我亦成日帶小朋友去街街,所以,他真的不停口架!

我又係大家族,我個女歲幾已經唔停口,依家2歲幾更甚,除咗瞓覺果陣,真係唔停o架,又多野講又多野問!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔2歲2個月,佢識:唔知道,跌左,坐低,sorry,thank,morning,多謝,你曳曳,妹妹喊呀,但有好多字佢識講佢唔講,仲有好似''米奇''佢講''babi''契媽''做''bi媽''
仲有最衰你問佢叫咩名,佢更問番你叫咩名,又會唔會佢個名有4個字唔識叫呢?
阿仔9月番學lu,點算?

複式洋房

稚言治語

你可以提供一份改善語言資料比我嗎??

email:[email protected]

大宅

emilylo :

如果私人做語言治療好貴,一次都500多元,
排政府是專科比較化算,你去健康院寫紙比
你排,通常較快.

大宅

多嘢講到不得了, 真係好想叫佢停一停呀 ! 唔該 !

民房

稚言治語

你可以提供一份改善語言資料比我嗎??

email:[email protected]

複式洋房

Dickyma

thank you~~~我已經打電話到健康院排左8月30號
同女女做語言評估喇~~!!

大宅

emilyho :

唔洗客氣.

首頁

尾頁

跳至