論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

通常工人幾點清潔???

我工人好鐘意6:30pm wake up就掃地、拖地, 其實一早掃地、拖地得唔得架??

男爵府

Re: 通常工人幾點清潔???

我就覺得無所謂的,因為她要自己schedule個時間去做野的,應該趁個小朋友休息時做下家務呢。如果唔係當個小朋友起身時,個工人還那裡有時間去做野?

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

Amy1388,

點解唔得? 係咪因為迷信? 我阿媽以前在屋企人早上出門口返工/返學時唔會掃地, 等我地出左去咁上下時間, 即係返到公司/學校才掃地, 佢話為左我地可以平安抵步喎.

別墅

少少迷信...

但係都係跟番工人schedule.

複式洋房

2020勳章

Your maid sounds good, she have her schedule...she takes control of her time to do the housework....

大宅

幾點清潔都唔緊要,最緊要唔好too noisy,sunday想遲d起床,太noise 好似醒!

珍珠宮

係啦, 唔好太noisy就得喇.

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

無話得唔得~個個屋企昨息唔同,你自行編配時間比佢law...

首頁

尾頁

跳至