嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問對愛他美2號奶粉意見

請問各位媽媽,
我囡囡已 快將8個月, 想轉2號奶粉, 但唔知此品牌好嗎???

珍珠宮

2020勳章 環保接龍勳章

Re: 請問對愛他美2號奶粉意見

你囡囡係咪食開愛他美1號??? 我囡囡都係食呢隻, 不過佢e+仲食緊1號, 我想到佢1歲轉直接轉3號. 不過邊隻牌子就未定, 可能金裝牛欄牌.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

HI!! Gracelam,

我阿囡剛好同妳相反, 佢食牛欄牌平裝, 因為佢唔係吟好飲奶, 所以想轉另一牌子, 睇下會唔會好 d, 吟妳阿囡食呢個牌子的奶粉d 便便/食量好嗎???對這品牌的意見又如何????
同八卦一下, 點解不轉2號, 而直接轉 3號奶粉啦!!! ?-(

珍珠宮

2020勳章 環保接龍勳章

muimui8,
我個女一出世就飲呢隻, 因為佢要住兒科醫院一個星期, 見佢飲得幾好, d poo poo 都好靚, 就keep住一直飲到e+.
佢好鐘意飲o架, 5分鐘內可以飲到7~8oz奶, 由細至大都係大碼b. 個個人問我個女食邊隻奶粉, 食得幾好, 但呢隻奶粉比較冷門, 好少人聽過.
至於點解唔轉2號, 係因為有好多媽咪轉o左2號, bb d poo poo 就去得好辛苦, 咁我費時轉來轉去, 咪等佢食耐o左固體食物, 腸胃適應o左咪直接轉3號, 醫生都建議唔駛咁快轉2號, 最好8~9個月之後先好轉.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

gracelam,

唔該晒, 我都知啦個牌子比較冷門, 我問過開藥房個朋友, 佢都話比較少人買, 試過斷期, 無得賣成個月, 所以佢叫我注意此問題....

唔知仲有無媽媽有意見呢????

大宅

Please ......
up

首頁

尾頁

跳至
熱門主題