心聲留言

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

Re: 一封寫給我兒的信(一封不能寄出的信)

伯爵府

好媽媽勳章

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

醒目開學勳章

:-( :-( :-(

民房

雖然我看到流下眼淚,但我覺得你做了一個理智的決定,請不要再難過了,時間會撫平你的傷痛.

接受自己所不能改變的現實,改變自己所能改變的一切。

子爵府

人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

別墅

多謝大家的關心!!!

原本以為自己很堅強, 以為心情巳平復, 於是便把對細佬佬的記憶紀錄下來, 生怕自己因時間而忘記!! 但想唔到亦會將我的心情跌落谷底!!!

我承認私的EQ 真的很底, 時常會因想起而哭, 唔似我老公, 佢都好唔開心但佢就放在心裡, 我只有在醫院看到佢次次見到細佬佬就哭
:-(

子爵府

jeff_mon....我相信要一段時間俾自己平伏同放底,唔好急,慢慢黎,我相信上帝有預備俾!

take care!!!

伯爵府

我都看到流下眼淚 :-( :-( :-( :-( :-( :-(

堅強d (我知講就易,做就難),支持你.... 你咁做對大家都好 .....

男爵府

So sorry to hear this. Hope time will heal your sorrow.

伯爵府

:-( :-( :-( :-( :-(

伯爵府

好媽媽勳章

Jeff_Mom,

時間會慢慢令你的傷痛減少, 不要勉強自己去忘記, 只要繼續好好的活下去, 努力, 我們支持你.

民房

:-( :-( :-( :-(

妳要堅強點,我們會支持妳.........

大宅

Jeff_Mom,

須然看第一句已知是一件傷心事﹐有了心理準備﹐但看不到一半已忍不住淚流慢面﹐哭泣令我差點接不到電話。

你十分堅強﹐你已盡力遍尋不同醫生意見﹐作不同檢查﹐你未到最後一刻仍不想放棄﹐你同細佬佬講的說話他一定聽到﹐其實你知道這樣會俾大家一個和詳的再見﹐總比勉強拖下來更痛苦。

我也嚐過小產﹐須然胎兒很早已失掉了﹐我也知道我的痛不及你的十分一﹐但我每讀一行你的回憶﹐就好像讀一行自己的回憶。我當時連胎兒性別還未知的時候已買了新衣服給他﹐後來再懷孕生了細妹﹐細妹現在都已四個月了﹐每當收拾衣服時看到買給小B(我們給失掉胎兒的名字)的衣服﹐也會想起小B﹐會想若他生了下來會是甚麼模樣﹐之後我再看細妹﹐可能就是她的模樣吧。不過我也沒太多時間空想﹐只著眼於面前的兩姊妹也夠忙﹐到底﹐我們還是要往前看。

對了﹐就是要往前看﹐孩子和丈夫還需要你呢﹐當時也是這想法帶我走過傷心的日子﹐希望這對你有幫助。

男爵府

21週就要生佢出黎, 差唔多5個月, 個肚都好大架啦喎....真係好慘, 但如果佢有事的話, 趁佢未懂何為疾病, 未識感受到痛苦, 呢個都係正確的決定, 總好過生到佢出黎, 先至要面對生離死別。

至於我自己, 我都試過小產, 係我大仔之後既一個, 不過9週而已, 當知道自己有左時不知幾開心, 因為這個 "阿二"真係攪左好耐至成功, 誰不知9週已經 "要走", 當我一見到下體有血出時, 我個心直插入谷底, 個心不停係咁跳, 直至一大塊血排出黎, 我就知呢個 "阿二" 同我地有緣無份, 我都喊到變豬頭。 可能真係整定, 如果生得佢出, 應該係2003既3月出世, 亦即係沙士爆發果個月, 可能佢有預知能力, 唔想我地出事, 所以走左。 到2003年既3月, 就係有左我細女既頭一個月, 諗番起都覺得有點微妙。

時間會沖淡一切的, 養好身子去迎接下一個小生命吧。 take care!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

嗚嗚嗚,,,, :-( :-( :-( :-(
睇到我喊左出黎呀,,,,, :-( :-( :-(
該用戶已被刪除

男爵府

我o係公司睇到一半都流淚了:-( , 希望你能節哀~ :cry: :-|

大宅

:-( :-( :-( :-(

洋房

:-( :-( :-( :-( :-( :-(

首頁
12345...7

尾頁

跳至