自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

林勇行醫生照性別係咪好準?

我12週3日去照OSCAR, 林醫生話係囡,我同老公都好失望,因為我巳經有個囡,老公同我都好大寄望呢個係囝,而且幾個中醫又話我呢胎係囝,搞到我都以為係真,我知林醫生係呢方面好出名,但真係想知佢都有無試過睇錯?

大宅

Dr Lam 係超声波專家, 我兩胎都响11週就睇到性別. 佢為人細心, 準確, 一個好好醫生。
如果你唔信佢咪睇多個囉.
仔好囡好都係自己嘅, 上天賜嘅禮物, 係一件開心事:)

男爵府

其實....照到囡都好少會錯, 因為為囡有3晝, 好明顯。 反而照倒囝都有機會係囡, 但照倒囡好少會出錯。

囡都幾好呀, 2個囡大個左關係好過, 1囝1囡架

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

一對姐妹花都幾好丫~

伯爵府

虎到金來勳章

林醫生好準確, 而且, 同樓上d媽咪講既一樣, 好細心. 當時我去照, 佢一照, 第一樣就講個性別, 仲要指住比我睇, 其實, 我係第二胎, 唔係好想知性別, 只係想知bb有無特別問題, 不過, 佢已經講左, 都無所謂. 不過, 真係好準.
其實, 仔又好, 女又好, 都係自己陀, 自己生, 唔好理性別啦, 總之, 係健康米得羅. 女可能仲孝順呢!!! 開心d啦, 有仔女係福氣!!!

水晶宮

我睇開巨診所另外果位醫生,不過巨地兩個好得意會輪流放大假,所以林醫生都幫我睇左兩次,anyway,我個醫生朋友老婆都系去睇林醫生,因為巨系超聲波權威
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

係唔係把脈個隻?如果我係你,唔信咪再照LAW~
原帖由 CM818 於 11-3-23 22:33 發表

我12週3日去照OSCAR, 林醫生話係囡,我同老公都好失望,因為我巳經有個囡,老公同我都好大寄望呢個係囝,而且幾個中醫又話我呢胎係囝,搞到我都以為係真,我知林醫生係呢方面好出名,但真係想知 ...

禁止訪問

大宅

我之前都係睇林醫生,11周就同我講係囡, 我有睇另一個醫生都唔會好似佢咁實牙實齒,又真係囡....姑娘都話佢照性別好得, 之後我同事睇佢都好准.

大宅

好準!
我大肚未夠3個月去照, 佢一望就好肯定咁講係仔! (唔似其他醫生口吻"幾多乘"%)
我都好同意其他媽咪講, 林醫生唔只醫術高明, 仲好有醫德!!
我第一胎生大女搵佢PARTNER, 呢次搵佢, 我覺得林醫生好好多..... :loveliness:

我都明白你心情的! 但仔女都好, 都係你的心肝寶貝! 好多人想生都無得生.....
呢個時候, 希望你好好調節自己的心情, 迎接BB...

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢間2個醫生都超正。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

林醫生超 , 我相信佢唔會錯!!

子爵府

我12週3日去照OSCAR, 林醫生話係囡,我同老公都好失望,因為我巳經有個囡,老公同我都好大寄望呢個係囝,而且幾個中醫又話我呢胎係囝,搞到我都以為係真,我知林醫生係呢方面好出名,但真係想知 ...

中醫點睇, 用肉眼睇定把脈? 咁都好信?
dr lam呢方面權威黎, 佢都唔信, 信中醫?

而家科學倡明, 生仔生女有得揀架, 你唔去外國揀?
一係等佢出世同佢變性囉

子爵府

超超準! 我第一個十一週佢照到係女, 嗰時佢仲喺政府做的, 我自己出去睇私家, 佢一聽到林勇行話照到係女, 佢就答我話"林勇行話係女, 我唔敢話係仔"

跟住第二個又係十一週就照到係女, 但係身邊所有c9都話我係生仔, 仲要話一定係, 結果都係女.

我好開心呀! 因為佢地可以有伴呀!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我自己晌佢到抽羊水..未抽之前晌另一位醫生到都知道係仔..當然佢抽既時候會先照左bb..林醫生都同我講係男仔..

我朋友舊年生...經我介紹去林醫生到照..照左話係女..我朋友真係有d失望..因佢已經有2個女..不過都講左呢次係女都唔會再生啦..

到生果日...bb一出世個個都o咀..連醫生都係...因為係男仔..haha
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

伯爵府

林醫生好準~我兩胎都係佢幫我照既~第一胎係女..到我第二胎去照果陣佢問我知道仔定女未?我話未知..其實我好心急想知~佢就同我講係仔仔,湊成個"好"字喇~到呢一刻我都記得好清楚!真係好開心!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

超聲波係肉眼睇,同驗血一樣都係得九成準,身邊不知幾多個案係照到仔生係女,照到女點知係仔。想再準D可以去照羊水,講明要知性別,99.99%準。

其實仔女都係自己嘅,兩個女都好呀,慳番D買衫錢,兩姊妹大咗又可以傾心事,女又多數會親外家多。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我都覺得林醫生好細心,超我細女時都好準呀

男爵府

我都兩個囡,
初時老爺恨囝恨到出晒口,
所以第二胎都會有壓力,
想照多幾次睇真啲,
而家細囡都兩歲幾了,
老爺都好錫佢,
人的感情是慢慢建立的,
初初唔開心,