論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 請問有冇媽咪o向 Action(呀信)請過工人?

多謝Carchu嘅support。
AEC 寫道:
謝的是,你們的資料及Pm,使我們知道一些與事實不符的個案,提醒我們對毀謗不應沉默。

1. 等我教吓某人何謂PM,PM 英文解作= PERSONAL MESSAGE OR PRIVATE MESSAGE,PM的作用是會員與會員之間私底下溝通的方法,屬於私人。如果某人未經會員同意可以查閱會員PM,已經抵觸法例,即使板主查閱會員PM後,都唔可以隨便向第三者揭露內容。有一個完全唔尊重私隱兼漠視法律嘅agent ,難怪雅雅咁激氣。真係死性不改! 如果呢度可以隨便查閱會員PM,bk 一定無人敢上嚟!

Click here: http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=203298&forum=16&11

2. 我收到了有BK mommy 投訴的PM,已即時備份在我的電腦,並已即時删除了有關PM。所以我感到好好笑 :-P :-P ,點解會有人可以查閱到我delete咗嘅M內容。稍為有d電腦常識嘅人都知道 la!除非你開咗我部PC,就先知道我delete咗嘅M內容??

3. 不過以下是其中一個bk mommy PM嘅最後一句內容,全句完全不經刪剪:『This agent 要靠BK來扼飯食,真悲哀!』

4. 投訴陽光、得成d mommy小心,唔知會唔會俾人check PM及收律師信。

5. 我建議不如使d $讀吓香港法例(包括私隱法)、英文及電腦嘅知識,因為AXXXX對以上嘅知識都非常貧乏! :-( :-( :-(

6. 仲有唔好製造白色恐怖好似第三國家,打壓反對聲音!

別墅

今日唔覺意睇到呢個 topic, 我既感覺係想嘔 ~ 點解有的媽咪會一面倒咁話個 agent 一定係好, 唔肯信佢有唔好 ~~ 其實個 agent 自已又有冇反省下, 我唔相信個個 case 都不盡不實, 起碼我個 case 係真, 唔好意思, 我講完啦,唔會再發表 !

複式洋房

忍唔住都要回應

首頁

尾頁

跳至