嬰兒醫護

跳至

首頁
45678...21

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

男爵府

我星期六睇余大夫, 佢叫我睇埋今次唔駛返嚟睇, 之後有問題先再返嚟調理, 我仔過埋呢星期破記錄成個月冇病過, 今朝有個媽媽打嚟問余大夫D藥係咪仙丹, 佢仔食完藥好開胃, 我聽到都覺得好開心, 多謝有心樓主媽媽介紹中醫, 唔駛再好似神經病咁晚晚摸住個額頭有冇發燒

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我都好想要呀, 請pm我丫!! 我個囝囝宜家8個月, 已經又中耳炎又支氣管炎, 抗生素都食左3次!我真係唔想佢原本唔強的體質變得更差呀!!!!thx!!

.........................................

公爵府

呀, 不過, 我個囝咁細個食唔食得中藥架?
.........................................

別墅

回覆 lovestarry001 的帖子

我估ok 掛,上次去余大夫診所時見到有個5個月大架bb食緊d 中藥。

別墅

回覆 sickbanana 的帖子

Sickbanana,我以前都系好似神經病咁日日夜夜摸住仔仔額頭有冇發燒,所以好明白爸爸媽媽擔心仔女生病的情況。難得遇到個幫到仔仔的醫師,都好想其他爸媽一樣唔好終日畀d抗生素纏繞。其實聽到其他媽咪對余大夫有positive架feedback,亦都令我對余大夫更加有信心。

希望多d睇過余大夫的媽咪都來分享下佢地小朋友架情況,咁其他媽咪都可以有多d 架reference 啦。

大宅

Sickbanana媽媽所講:"今朝有個媽媽打嚟問余大夫D藥係咪仙丹, 佢仔食完藥好開胃"就係我.
星期六我帶仔仔去睇余醫師,我仔仔問題係好容易傷風咳,有痰,加上佢胃口好痳痳又容易嘔.星期六開始食藥,佢鍾意食話係朱古力藥藥,咳少了但還有痰,胃口就好了,雖然食量不多但起碼佢肯開口食,之前食幾啖就收口,但這幾天可以不用餵得咁辛苦肯開口.本星期六我會再看余醫師,余醫師話幫佢調理下等佢胃口好食量增加.我會來UPDATE大家.

別墅

回覆 bobochow 的帖子

如果余大夫有d藥食咗可以令仔仔肯食菜就好啦

複式洋房

回覆 laiyuet 的帖子

我囡囡的身體也不太好,可否把醫師的資料給我呀? 謝謝1

男爵府

畀面勳章

我都想要余醫師資料, 可否pm給我, thanks!

男爵府

畀面勳章

我都想要余醫師資料, 可否pm給我, thanks!

大宅

回覆 bobochow 的帖子

My son is 5 year old and appetite is not good since born.....and he easily vomit from few months old..even now still sometimes vomit after meal......He has got 鼻敏感 as well..

I have taken him to see doctor who gave him 鼻敏感 medicine and some medicine to improve appetite. and seems better after taking medicine and everything back to normal when medicine stops

Any mami here can share similar experience?

Should I let him try 中醫? please kindly pm me the 中醫 information..Thanks all very much...!

大宅

回覆 nnmama 的帖子

You said "I have taken him to see doctor who gave him 鼻敏感 medicine and some medicine to improve appetite. " 是否西藥來?

公爵府

呀, 其實我都想要余醫師個contact, 可唔可以pm埋俾我!? thx

大宅

bobochow 發表於 11-5-12 10:02
回覆 nnmama 的帖子

You said "I have taken him to see doctor who gave him 鼻敏感 medicine and some m ...

yes, is 西药。 I haven't tried 中医 before..and I would like to look for good 中医 to see how to cure my son's problemss....

大宅

我B都系呀`而家都3歲了`年前到而家睇左10次以上西醫了``傷風完就氣管我真系快來癡線了啱吃完藥但系好似氣管又來,``我自己都因為湊佢都系年前病到而家.我都想試下帶佢睇中醫哦``樓主可以PM我.余醫師嘅地址呀``萬分多謝!~~

別墅

回覆 hekitty520 的帖子

sent 咗,希望幫倒大家啦!過咗兩個幾月,上星期仔仔終於失守再發燒。不過只係低燒,38度左右,而且冇任何其他病徵,大夫話問題唔大,開咗d退燒藥畀仔仔,仔仔斷斷續續低燒咗兩三日,就好返啦,中間亦冇任何其他病徵,有經驗架媽咪話我聽應該只係發骨熱,要長高。

洋房

回覆 laiyuet 的帖子

Hi Laiyuet,
Can you please pm the chinese doctor contact to me?
Thanks

大宅

可否PM個contact 俾我。。。thanks

首頁
45678...21

尾頁

跳至