使用意見

跳至

首頁
12345...8

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

發送 PM

方法一:在討論區內容頁回帖左上方,將滑鼠游標移至該會員頭像,然後點按視窗內的【私人傳訊】,便可將訊息直接發送至該會員。

方法二:在討論區內容頁回帖下方,點按該會員【私人傳訊】,便可將訊息直接發送至該會員。

方法三:
在討論區主題頁或內容頁下方的快速發帖欄內,點按【PM】

然後點按【發送訊息】

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

每當國民員收到新私人短訊,滑鼠遊標移至右上方用戶名稱所彈出的功能選項內的「私人訊息」,以及討論區版面或帖子頁面下方的快速發表框左邊的用戶資料,「私人訊息」會有黃色紅字提示未讀訊息之數量。

進入私人訊息頁面後,點選〝未讀訊息〞便可查看所有新訊息,而已查閱的短訊會自動移至〝私人訊息〞內。如會員欲翻閱過往發出的短訊內容,可開啟〝發件箱〞,發件箱內可見到對方的頭像及名字,點選有關頭像便可開啟其個人頁面。

如欲了解對方閱讀訊息狀態,可開啟〝發件箱〞,對方未讀的訊息,標題及內容之字體會以黑色粗體顯示;對方已讀的訊息,標題字體為深灰色,而訊息內容會轉為粉藍色(如下圖)。

如欲查看與指定會員的私人訊息往來紀錄,可按照訊息發出的日期來一併顯示。
按「導出」可將有關私人訊息內容儲存於會員所使用的電腦硬碟內作備份。

刪除短訊方法:每條短訊右邊都有〝x〞圖示,點選後即會出現訊息方塊,點擊〝確定〞便可刪除短訊。

FYJG0123  Pm u  發表於 14-3-17 21:12

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

OK~
Thank you so much~

lovemamei  YEAH  發表於 11-3-30 16:57
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

男爵府

育兒性格勳章 DHA勳章

It's very clear, thank you.

大宅

[

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問可否一個私訊同時發俾幾個唔同會員? 舊版可以一帖幾發, 但新版暫時未揾到相同功能?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

DoReMi媽媽 發表於 11-3-30 17:14
請問可否一個私訊同時發俾幾個唔同會員? 舊版可以一帖幾發, 但新版暫時未揾到相同功能? ...

有無試過 用 ; or , 去分隔會員名稱, 咁樣得唔得?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chan803 發表於 11-3-30 17:22
有無試過 用 ; or , 去分隔會員名稱, 咁樣得唔得?

我未試過, 不過, 可唔可以好似以前咁, 幫我哋啲好友名單上有個box, 想出pm俾邊個, 就tick個box, 方便好多, 講真, 要我記住咁多個好友user name再打落去, 唔係易事. 希望BK可以user friendly. 方便大家.

大宅

畀面勳章

哦,原來咁就可以PM,唔該晒呀!!!!!!!

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 11-3-30 18:01
我未試過, 不過, 可唔可以好似以前咁, 幫我哋啲好友名單上有個box, 想出pm俾邊個, 就tick個box, 方便好多 ...

贊成

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 bk_admin 的帖子

好唔該晒.

大宅

明白. 唔該哂!

大宅

understand...唔該呀!!!!!!!

子爵府

thx~~~~

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Thanks

以上問題大多都想知!

會再來訪

男爵府

畀面勳章

understood

男爵府