親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

2大1小(3歲) 想去清境+台中 or 台北(農莊+溫泉),4曰3夜,有冇行程推介?

大宅

台北的話3y小朋友可以去BabyBoss體驗各種職業
http://www.babyboss.tw/

男爵府

4日時間上不充裕,留在台北比較好。
台北動物園超大,值得一去!
親子王國以外之連結已被刪除

大宅

剛從台北回來,小朋友2歲及4.5歲,5日4夜,2晚六福莊(房間內可看到室外的小型動物園,有長頸鹿、班馬、牟牛等),2晚台北, 主要去Babyboss。

^O^  請問除了Babyboss同六福村外(我assume你住六福莊會到交福村玩),你仲有邊d行程呢?  發表於 11-4-13 12:11

公爵府

醒目開學勳章

where is 六福莊?

伯爵府

好媽媽勳章

Fyi,

http://www.leofooresort.com.tw/lrg/traffic_index.html

別墅

回覆 Jolie 的帖子

請問六褔莊啲房因對著動物, 會唔會容易有蛟走入黎或有四腳蛇?

禁止訪問

大宅

Hi Jolie,

我呢個星期六都去台北, 那邊天氣如何? 我看見天氣預測19~28度, 天氣會否很熱?

我都會去六福主題公園玩, 從台北捷運站點去六福呀? 是否要轉車架? 我見佢地網站話响敦化捷運站轉巴士? d巴士係咪有時間表架? miss 咗一班是否要等30~45分鐘至有架?? Pls help!!

珊瑚宮

巴士由敦化站去六福最小2hrs以上,會經台北站,西門町,板橋等。

大宅

請問你地搵邊間agent買Package?

大宅

回覆 sopia 的帖子

walk in一樣有8折優惠要記得帶護照~
先上網買票現場就不用排隊等待lo
http://www.babyboss.tw/

大宅

回覆 sopia 的帖子

網路購買亦有8折, 請看"foreginers" banner.

大宅

4日時間不足,在台北比較好。
台北動物園超大,值得一去! very good~~

大宅

回覆 choyauma 的帖子

專業旅遊

大宅

回覆 CircleFace 的帖子

台北上星期初都少許冷,但後來又轉熱,與現時香港差不多。

去六福莊方面,是由六福莊安排limo由機場直接到六福莊,車程約40分鐘,台幣1,800。

子爵府

好媽媽勳章

babyboss果到D人講普通話,咁小朋友會唔會唔明架?同埋佢唔比家長一齊入去,咁點知佢玩過D咩呀??有無人幫到我呀???

大宅

回覆 Jolie 的帖子

Thank you, Jolie

大宅

回覆 芯諭媽咪 的帖子

在Babyboss內,小朋友如果完全不懂普通話,其實只要他跟著其他小朋友做,應該問題不大。我小朋友的普通話一般,而我就在他每次參予一項工作前與負責的工作人員說明我們來自香港,普通話不太靈光,請他們幫忙一下,我小朋友都玩得很enjoy。

家長雖不可進入每個工作間內,但大部份工作間都有玻璃,家長可在外看到室內情況,不用擔心。

大宅

回覆 緊張肥媽咪 的帖子

雖然六褔莊的房間對著動物,但它們的pest control做得很好,沒有蛟或蛇蟲鼠蟻,亦無異味,不用擔心。

首頁

尾頁

跳至