論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

佢話自己買电脳和無線上網(佢自己比錢)
大家點睇?

大宅

FOR ME, NO WAY!!

大宅

佢買左我估你會好後悔。

大宅

當然唔可以啦, 買左仲有心做野咩, 肯定成日心思思掛住上綱啦, 求求其其做完的野就收工啦

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔俾, 我哋自己上網都知會失控, 何妨佢哋?

milky_red  好正呀,呢句!!!  發表於 11-4-5 20:18

侯爵府

嗱,第一佢買都吾係用你錢,你無權吾比,第二佢無佔用你屋企嘅寛頻,第三如果佢係休息時間上網,你無權阻止(除咗佢係同少主同房)。

不過你可以話 佢無得到你許可 係無權用你D電 。

koey1206  非常合理!  發表於 11-4-1 14:21

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

有畀!!不過有叮囑不可太夜,同我可除時不畀上。夜晩,妳唔畀イ巨上,都ー樣可照上,你知鬼。

別墅

我以前個菲姐話佢個friend個僱主provide internet access to her,所以放假不出街都可以,仲話識左個Italian boy,而家嫁人唔洗做喇渦(當時我只係哦、哦、哦咁聽,我諗佢想暗示佢又要求上網,不過我扮聽唔明了)

子爵府

晚晚佢做完哂野, 我會比佢同個仔, 老公, SKYPE 個零鐘,
通常佢 11 點就訓

洋房

回覆 tower11 的帖子

My new maid has just arrived with a laptop! What shall I do?

別墅

佢成日用電話上facebook,已經罵到佢飛起。
心思思走入廁所成半個鐘,成日話痾屎,
一日要痾咁多次咩!

公爵府

每晚做完野會比支USB佢上網, 然後每日朝早我收番.
一般佢都唔會上到好夜, 我好夜先瞓同埋會耐唔時行入佢間房睇下個仔, 一般十二點鐘之前佢已經瞓左覺..
其實無得防, 宜家電話都上得網, 成日借D移行開去上網, 睇牛咁睇自己仲勞氣!!最緊要佢自律, 咁仲會有自己空間, 如果唔係, 下下要人CHECK住, 日日都係食貓面...

milky_red  點寄望佢哋個個都自律喎....  發表於 11-4-5 20:22

男爵府

hellomag 發表於 11-3-31 18:00
嗱,第一佢買都吾係用你錢,你無權吾比,第二佢無佔用你屋企嘅寛頻,第三如果佢係休息時間上網,你無權阻止 ...

係呀....同事工人有 notebook, 夜晚 stay kitchen 上網(同仔 share 房)
好難唔比佢"叉電" ar , 半夜叉左我地都唔知...

大宅

No cannot!!!

伯爵府

唔俾, 佢乜都自己俾錢, 咁我D電費呢?

點都好, 我係睇表現, 佢D野做得唔好, 日抖恰眼睏做野求其我都係會炒.

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

i allow. Gave her our old laptop so she can use it after work hrs.
I also bought her a web cam to send to her daughter in philippines so she use Skype to video chat with her daughter.

大宅

o係屋企我特別話唔無比,姐姐亦冇咁既要求
但佢有同我講佢放假有上fb 睇自己個仔

珍珠宮

叫佢放假外出用個夠吧!! 係我屋企, 一定唔得!!

大宅

買就當然比佢買啦,依d係私人物品,不過唔該佢放假先可以用。
有d工人淨係用電話都失控,何況用電腦。

大宅

你話唔俾係工作日玩, 佢上左你都唔知啦!

首頁

尾頁

跳至