跳至

首頁

尾頁

子爵府

這裡mazda 5 得 6個位, 但有雙趟門, 慳油d, 有無用家意見?
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

大宅

我都打算換這款車, 我好多朋友都渣堅, 佢地話幾好多, 車仔細容易睇位!
大仔(BB)2003年12月13日出世
細仔(QQ)2006年05月12日出世
孻仔(豆豆)2009年07月15日出世

子爵府

回覆 maggielikl 的帖子

係就好啦! 3月時2010 model 有 $5,000 rebate, 已經落了訂.

你會換2010 定2012 model?
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

大宅

我係香港渣開 mazda premacy, 即係 mazda 5 既前身.

因為我細粒, 我好鐘意呢架車, 渣得好順手.
而且座位靈活, 人多時可以開埋第三排座位,
又可以收埋兩排位搬貨物, 我架車成 10 年, 都無咩病痛, 只係試過爆呔同無電, 不過亦有佢既吾好處就係.

第三排位好窄, 小朋友都ok, 大人就會坐得好辛苦.

得前面有冷氣風位, 夏天時, 連第二排都吾多夠涼.

Mazda 5 改左做中間通路, 可以比乘客行去第三排, 不過我試過, 小小朋友還可以行過去, 大人其實吾係咁容易過.

但我鐘意佢有雙趟門,
好岩香港地窄,
但加拿大地方較大, 呢個又似乎吾係重點考慮.

有冇諗過 4WD? 因聽人講係 加拿大渣 4WD 會好D, 特別係女仕們, 上個月租車, 租車公司比左部 suzuki 既 4WD , 試過之後, 真係覺得好渣好多,
我依家都考慮緊買吾買 4WD 好.

:wave: :wave:

子爵府

回覆 helloruby 的帖子

依家後排有一個多冷氣風位, 但不可以出heat

我好鐘意佢有雙趟門, 因為小朋友上落唔驚撞到人地車門

我未試過, 唔知4WD 點好呀.

大宅

回覆 Tabima 的帖子

你不妨去車行試下車, 我覺得 4wd 加油好快, 好暢順, 但係佢比較高身, 睇位好睇 d, 如有比較小既小朋友, 上落可能會比較麻煩, 我諗呢點都要考慮下.
:wave: :wave:

子爵府

helloruby 發表於 11-4-20 16:10
回覆 Tabima 的帖子

你不妨去車行試下車, 我覺得 4wd 加油好快, 好暢順, 但係佢比較高身, 睇位好睇 d, 如 ...

4wd 應該不便宜吧!

已取了 mazda 5, 很好, 小朋友上落方便!

首頁

尾頁

跳至