跳至

首頁

尾頁

大宅

今年九月會為bb報2006年入學的幼兒班嗎

我仔仔10月26日出世,正頭痛好唔好同佢報....男仔會慢0的,又會係細仔...你地打算點呢...可分享一下嗎

Thank you!

男爵府

Re: 今年九月會為bb報2006年入學的幼兒班嗎

taurus_bb
如果打算2yrs比bb返n1, 我問過好多學校, 佢地話滿1yrs就可以報名嫁la~ 所以我地bb(我仔10月27日), 一定要2006年10月27日足2yrs先可以入學, 雖然係開學人遲左入學, 不過我又覺得無咩問題

男爵府

ERICBB已經報左了,交埋報名費同相片,
咪就係呢張囉.OK嗎?

男爵府

滿1yrs就可以報N1? 咁咪要做定功課搵邊間囉 ?-(

ericbb, 點解你咁快報左名交埋報名費架?

我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

我淨係報左playgroup....要等下個月先可以報N1. 係咪一定要足兩歲先可以上堂...開頭上堂咪無的陪囉

複式洋房

我都問咗屋企附近啲幼兒園, 都好似lui_bb咁講, 要2歳先可以入學, 其實人人都話幼兒園只係玩同訓, 不過我都想阿b夠2歳就入幼兒園, 我覺得總比淨係困在屋企對住印印好啲.

大宅

請問N1是bb幾大要報定名?

男爵府

ck1656:

因為好快就額滿,所以咪快D囉.
N1要足兩歲先入讀架.所以要做插班生囉.

大宅

我"盈盈"10月28/日就滿1歲, 2歲入幼兒園, 到時會報3-4間幼兒園, 2間鐘意, 鐘意的收, 就一直讀到6歲升小學前, 另外2間次選, 如果頭2間唔收, 次選收, 就讀住次選1年, 待"盈盈"3歲再轉校, 因為k1可以再選一些鐘意的幼稚園, 到時會多d選擇囉 !

大宅

如果係competition 大既幼兒園, 係唔會收插班生架. 我問過, 佢地話九月開學就會收晒生, 十月唔會有位插, 而九月未足兩歲係唔會收, 想入讀就要等到 07 年九月先可以... :-(

我想bb 讀全日制幼兒園, 選擇好似唔係好多呀...

別墅

我就覺得由得佢玩下先啦, 一世人流流長, 你荒第時佢冇得返學咩, 返學咁辛苦, 等佢好好享受一下人生啦。唔駛咁早入學啦!!

大宅

我尋日剛剛收到學校回覆,阿女個number已經排到086,
沈師奶

複式洋房

你地報讀邊間n1,可唔可以分享一下。
clicktest

首頁

尾頁

跳至