自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有邊位家長帶過囝囝做過?好想知個情況如:有流血嗎?復完快嗎,小便痛嗎等....Thank you

牛精仔  兒科曾經講過, 根本好多男仔都唔洗割, 但偏偏有好多家長走去幫小朋友割....  發表於 11-4-4 11:40

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

請講多d, 唔該!

珍珠宮

2021勳章 熱血勳章 醒目開學勳章

激光? 新野喎, 我都想知呀!

別墅

只知一個醫生做
所以我估唔多人做!
you tube有片介紹,但
始終想知用家是否覺得好呢!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我仔仔大約係前年暑假做了, 幾好呀, 比傳統快復原. 我個仔好唔忍得痛又蛇gar, 手術後只食了一粒止痛藥, 而且真係兩三日就無咩事.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

CecilyHo 發表於 11-4-4 11:51
我仔仔大約係前年暑假做了, 幾好呀, 比傳統快復原. 我個仔好唔忍得痛又蛇gar, 手術後只食了一粒止痛藥, 而 ...

請問多小錢?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

CecilyHo 發表於 11-4-4 11:51
我仔仔大約係前年暑假做了, 幾好呀, 比傳統快復原. 我個仔好唔忍得痛又蛇gar, 手術後只食了一粒止痛藥, 而 ...

是那一位醫生呢?

另外, 是否用"豬油膏" TAT 住個傷口就OK? 唔洗用杯"給"住??

侯爵府

醒目開學勳章

我都想知個情況呀, 可能都有需要.

男爵府

邊位醫生就pm比你啦.
豬油膏係咩o黎o架, 未聽過. 仔仔做完之後就用了一個紙杯'cup"住. 期實醫生話唔駛, 因為要佢習慣頭頭係出面, 因為同內褲始終都有接觸. 不過我個仔蛇"gar"先叫醫生比個杯佢"cup"住.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

CecilyHo 發表於 11-4-4 12:02
邊位醫生就pm比你啦.
豬油膏係咩o黎o架, 未聽過. 仔仔做完之後就用了一個紙杯'cup"住. 期實醫生話唔駛, 因 ...

豬油膏 = 手術後鋪於傷口上面的, 防水的.

通常貼幾日, 出院才換返防水膠布, 果種.

不過, 請問用激光做包皮, 是不見血? 我都有一點點興趣, 想問下, 你小朋友是否成日發炎所以要做?

我仔仔常常話個BIRD BIRD 好"LIM" 成日用手去"扯". 好不雅, 都唔知洗唔洗做.

男爵府

唔駛用豬油膏. 係咩保護都唔駛, 只要小便完之後要用藥水清洗就可以. 基本上係見唔到血. 我仔仔唔係發炎, 係因為肥, 而bird bird入坎(我都唔知係唔係咁, 大致係咁意思啦). 其實如果唔係以上問題, 係唔駛做, 因為佢唔係窄, 又無發炎.

jolo  你可能記錯, 如果係陷入, 唔係就咁cut... 可以上網search 一下就有資料...  發表於 11-5-26 14:37

公爵府

2021勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 moonychan 的帖子

我囝囝就係呢個問題,d人成日以為佢玩雀雀
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

珍珠宮

我仔都唔窄, 初步睇左兒科, 醫生說不用做住, 除非佢一年發炎幾次先諗.
但我仔只係"扯地褲" 同佢檢查又冇紅, 都唔知點幫佢. 佢成日話條JJ "痴" 住好唔舒服....唉.

lokhang2007  我囝囝都係呀,成日 "痴",我都有少少煩......  發表於 11-4-4 15:19

大宅

2018復活節勳章 醒目開學勳章

想問LEE種手術係米保險有得賠?

男爵府

回覆 moonychan 的帖子

可能條褲窄, 穿鬆身o的褲, 可能有改善.

男爵府

回覆 crystal36 的帖子

請你問清楚保險代理, 最好叫個agent上去同醫生溝通一吓先, 免得好似我咁.

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問多小錢 ???

大宅

我仔仔8歲時做, 佢就慘D, 傷口又發炎... 要一個月先完全復原

大宅

保險方面, CLAIM 到大約8成

男爵府

我一個仙都claim唔到呀.激死我, 最後連保險agent都換埋.

6191094  唔好意思, 我有幾個問題想問
1. 醫生資料 (妳覺得手勢如何呢?)
2. 手術所用時間, 需要麻醉嗎 (我小朋友 6歲)
3. 好想問為何 claim 唔到保險呢 ? 因不是發炎   發表於 11-4-6 00:05

首頁

尾頁

跳至