跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 06-07年度, 幼稚園派表日期

No, as per their information in web-site, age between 10/2002 to 10/2003, so you can check it again

男爵府

Cathleen,
係? 咁可唔可以畀協恩個網址我呀? 我好想同阿女報唻搏一舖架!

男爵府

好媽媽勳章

十月媽咪,

我呢排真係多野做到痴左線 , 連自己個仔幾多月出世同結婚週年都會勞埋, 可能係尋日啱啱係大陸返黎太倦 la... 查實我個仔係六月架, 你可唔可以話我知你會報邊幾間呀 ???

男爵府

hinhin.mami,
下?????六月????? 唔好意思, 我一睇真係笑左出唻, 眼都突一突呀! 你就好啦, 囝囝六月出世, 乜野學校都報得, 真係好呀! 我地十月BB, 蝕底好多既呢!
我已經交左申請表既有: 約克, 啟思小學附屬幼稚園, 蘇幼同埋崇真!

珍珠宮

好媽媽勳章

我唸住幫佢報迦南
大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

男爵府

蕭長老,
你淨係同燒賣報一間咋? 我呢頭附近間迦南好搞笑的, 之前我問過有關幾時報幼兒園, 佢地竟然答我: 唔駛咁急, 到時你想畀佢地返幼兒園先報都可以!
嘩, 呢個答案, 嚇得我? 無人讀架? 幾時報都得? 抑或你地來者不拒, 有幾多學生就收幾多學生呀? ?-(

大宅

十月媽咪,

想問問...知吾知去St.Cat取Form時要帯dMug??
死La...20号派Form,O岩O岩Holiday之後,我老細実吾Like我Law A/L或遅少少返La :cry:

男爵府

BMW,
乜ST. CATHERINE 會響9月20日派表咩? 哎吔, 我無研究呢間幼稚園喎, 亦都無乜打算報名, 事關學費都好乸脷! 我寧願報根德園呀, 不過又想報唻睇下阿女入唔入到喎, 呵呵!
如果老細唔鍾意你請假, 咁你搵唔搵到人幫你拎表呀? 我諗唔一定會父母其中一個去拎表既, 你搵人幫你拎啦!

男爵府

呵呵, 頭先打左電話去協恩幼稚園問, 原來佢地今年真係會派表畀03年10月既小朋友呀! 好野, 報唔到培正, 都可以報番協恩!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

我尋晚先問過一位有小朋友晌St. Catherine讀緊K1既媽咪,佢話舊年已經唔再需要親身取表,可以郵寄申請。

除非今年又行番佢以前一直為人詬病果套「輪米政策」啦,否則,各位都係睇定D,check清楚先去。

St. Catherine應該唔係9月20日派表,果日只係「公布」詳情遮。我個朋友話,St. Catherine同根德園都係習慣晌十月份派表喎.....

大宅

十月Mami,

協恩又係Mug来頭??
介紹下得無??

根徳我驚讀得辛苦Ar,所以仲考慮緊報吾報好!!

Yan_Yan Mummy、

甘我都係Check清d St. Cat O個度先,Thanks!!

男爵府

yan_yan_mummy,
咁你係咪都會同恩恩報協恩呀?

BMW,
協恩有小學同中學, 不過因為協恩既中小學唔係直資OR私校, 所以就算入到協恩中學附屬幼稚園, 都唔代表小朋友可以坐直通車由幼稚園讀到中學的!
至於協恩interview果陣, d題目都幾深的, 所以一向都慣收大女, 但唔知咩原因, 今年竟然肯派表畀十月出世既小朋友!

禁止訪問

男爵府

jessicalau,
係呀, 協恩係津貼學校唻架! 哈哈, 不過佢地d幼稚園校服, 好老土, 好娘的! (我覺得)

禁止訪問

男爵府

哎吔, 唔擔心咁多啦, 到時先再算喇! 反正而家好多小學都轉左直資or私立, 我佬都做晒心理準備, 要努力賺錢畀阿女交學費架喇!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

十:

我梗係會報協恩啦,阿囡個名都有個「恩」字,有分加架,佢地冇話你知咩?

不過,唉.....其實我當係買六合彩咋,明知協恩唔收細女架喇,尤其係以恩恩呢排超怕醜既表現,如果呢個月 in 佢,我諗唔駛三秒就「叮」鬼走佢 lu! :-(

男爵府

yan_yan_mummy,
哎吔, 係喎, 你果個叫恩恩, 咁恩恩報協恩, 實有分加啦, 哈哈!
其實我同你一樣, 我都係諗住當買六合彩咁架咋, 學你話齋, 協恩不嬲都習慣收大女, 加上佢地考既野又比較深, 唉...考到既機會率其實真係好微呀! 但作為父母, 點都要搏一鋪架喇! 當係畀個機會阿女囉!
我今日打去協恩問詳情果陣, 佢地話10月20至22日會響星島日期刊登報名詳情, 到時你記得買份報紙睇下點報名喇!

別墅

咁同音既昕昕會唔會有分加呢?

[quote]
yan_yan_mummy 寫道:
十:

我梗係會報協恩啦,阿囡個名都有個「恩」字,有分加架,佢地冇話你知咩?

[img align=left]http://www.geniusout.com.hk/big5/yanyan.JPG[/img]

大宅

冇啦!一般幼兒園係一定做唔到雙語架,我上年就開始留意,聖三一叫做平啲約4K,但不算雙語,只是英文堂有外籍老師,我也打算報有全日的幼稚園,可以揀的雙語幼稚園有(約5.x K 學費):聖若望(英文)、學之園、維多利亞、施德福等。

十月媽咪 寫道:
jessicalau,
返全日班既幼稚園, 真係幾貴架, 如果你真係想畀小朋友返全日班, 不如考慮下幼兒園, 由N1讀到N4啦! 但係幼兒園可唔可以做到雙語發展, 我又無研究過呀, 或者你研究下, 再同你佬商量啦!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

首頁

尾頁

跳至