跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 06-07年度, 幼稚園派表日期

長老,
咁你係咪講緊迦南呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

十月媽咪 寫道:
長老,
咁你係咪講緊迦南呀? ===> 耶是
大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

珍珠宮

好媽媽勳章

十月媽咪 寫道:
長老呀長老,
咁你報果d係村校, 唔打緊嘛, 學你話齋, 都99個巴仙收架喇, 怕乜鬼! 但我報果d, 要出城讀架嘛, 仲要係爭崩頭果種, 好似協恩咁, 上午班30人, 下午班30人, 即係收得果60個人, 但每年報讀既人數呢...呵呵呵...多咯! 收既機會率...微到不得了呀! ====> 扛 li 又橙d, 我都唸過比佢出邊讀, 不過都係果句, 太遠始終5適合. 係呢, 你住ben樹架 ? tko 呀 ?
大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

bird:
係啊,我同蕭夫人都咁橋約左同一日interview啊!

蕭夫人:
果日迦南個主任問我有無興趣報埋N1,聽佢既意思好似係多數都收,之後就直上K1,所以我同我佬都考慮緊俾彤彤2月入去。
你諗住報上午班定下午班啊?

男爵府

長老,
之唔係就係TKO囉, 同阿媽簡直係天與地呀! 相隔十萬九千里遠! 所以一定要出城讀的, IN CASE我有乜事要做, 都可以湊阿女返阿媽度, 咁由MOS出九龍塘之類, 都好方便嘛! 至於TKO既幼稚園, 我都係唔報喇, 只要近近地報油塘聖安當, 坐三蚊小巴就到門口, 好方便!

大宅

十月Mami,

根徳本来我都打算報,但個個都話Lee間好厳、好深,所以家下吾報Lu。

Chloe甘Naughty,好彩比他考到,我都驚日日要見家長。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

bird:
你諗住同阿Grant少報崇真啊?
早兩年我堂細佬都去左interview啊,收左佢。不過我姑姐去過小學睇過,佢話都幾多「新移民」架,d學生都幾粗魯,所以後來都唔俾佢讀喇!

男爵府

BMW,
咁國際幼稚園唔嚴既咩? 我仲諗住國際幼稚園同根德園差唔多嚴添, 所以咪揀間平d既唻報囉!

男爵府

e...亞十,
乜你開左個topic講報幼稚園呀....我都想搭2咀呀,可惜我仲追緊你地d message呀....有咩update料就記得話我知呀,我以家唔係成日都上度黎呢度昅野嫁....知無?
thx

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

fi-fi:

真係好耐冇見妳喇!

知宇幾好嘛?應該大隻左唔少囉.....我估。

知宇婆婆又點呢?個手術仲有冇做呀?

十:

St. Catherine 係活動教學,我有同事仔仔今年讀緊 K1,佢話都讀得好開心。

根德園係傳統教學,屬催谷型,K1學期尾就開始學寫字;相反,St. Catherine K2 只係畫直線。我早幾日同朋友傾開,佢地聽聞過根德園 K3 仲教埋乘數表添,問你怕未?

水晶宮

haileyma,
祟真小學好多新待移民???? 我唔知呀. 我連間學校係點ge 都未睇過, 我淨係知呢間kinder 有埋小學. 加上佢張 application form 係在網上 download, 唔洗頻樸就可以買個 chance 玩下 interview, 咁咪報下囉.

fi-fi
Hello !!!!! Long Time No See !!!!! 唔見一排, 你轉o左個大頭照做 thomas. 知宇仲係咁鐘意 thomas??

Yan_yan_mummy
St. Catherine.... 我 office 度有3個同事ge 小朋友係讀 St. Catherine. 呢間學校開好多班, 校車仲要架架都係旅遊巴, 又唔係一條龍, 我真係唔知佢有咩吸引力, 有咁多家長鐘意呢間學校...... 為o左了解下間學校, 我打算做埋 羊群媽媽一族, 報下名:mrgreen: :mrgreen: ....... (但係呢間好似要自己去拎 form, 真係麻煩兼巴之閉 ! :evil: )

男爵府

fi,
無問題啦, 你想知咩丫? 如果我知既, 第一時間響度留言通知你, 所以你記得多d上唻昅野, 睇下我有冇update最新既報名時間表咯喎!

yan_yan_mummy,
哎吔, 怪唔得咁多人鍾意報國際多過根德園啦! 既然係咁, 咁我諗要同佬商量下駛唔駛轉一轉軚喇! 反正浸幼都3100一個月, 都唔差在果二百蚊喇, 聽晚同佬商量下先!

水晶宮

bird:
實質係唔係我都唔清楚架,我都係聽我屋企人講咋。不過我知有好多媽咪都係貪佢可以直升,如果真係咁就唔係幾好囉,所以有時間咪不妨去睇下咩環境先囉!

我同你一樣,都唔明St.Catherine有咩咁巴士閉,我有個阿姨為左想個女考入呢間,不知幾緊張!(不過佢最後都如願以償!)

大宅

十月Mami,

St.Cat係活動教学,根徳係伝統教学,我聴d有細路讀過既Friends既Feedback,我覚得St.Cat O岩Chloe既性格多d。
要他讀根徳,他会好辛苦同一定日日見家長。

別墅

haileymama &各位
我曾經問過一位小學校長,問佢St.Catherine有咩咁巴士閉,(我果時問埋根德園)係唔係搵小學容易d,佢話唔係,小學都係睇臨場反應,唔關邊間幼稚園,家長鍾意呢間都係名牌心理,以前就有可能係呢d情況,如出名幼稚園學生,搵小學易d,但而家唔同,官津校無可能好似以前咁揀人,咁就不存在邊間幼稚園既學生呢d優厚條件。所以佢忠告我,唔使搵太貴既就啱!
[img align=left]http://www.geniusout.com.hk/big5/yanyan.JPG[/img]

大宅

Leekim,

Mug衣家無自行収生Lee様野既O羊???
我成日見d人講話去考邊間小学O甘既

別墅

BMW
果d係私校囉。或者直資果d都係。
[img align=left]http://www.geniusout.com.hk/big5/yanyan.JPG[/img]

禁止訪問

複式洋房

leekim&各位
Hello!我係新加入國民,有問題想請教大家,請問約克/Ct.Catherine/啟思小學幼稚園,邊間比較好

別墅

littleboris
你好呀,歡迎!
你講果幾間各有名堂,各有各出名處,據我所知.如果你想正規d上堂既,就係約克同st. catherine,如果想小朋友玩多d既,就揀啟思啦。

首頁

尾頁

跳至