論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

宜家好難搵工人呀 ! 屋企有new born又唔做, 有狗又唔做, 點好呀 ?

大宅

係呀.... 有老人家幫手, HOME STAY MUM, 1個以上小朋友, 冇自己房, 全部唔 CONSIDER.
:-)  :-?  :-P

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我個工人黎左9個月,上晒手至話5做,激死我喇.

男爵府

回覆 cookiegg 的帖子

Is she first time come to HK?
or she just finished a contract and continous work in HK at your house?

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

係呀,佢哋好惡0架,巴之閉0麻...係咪應該引用多0的不同外傭,加入競爭??仲好似台灣咁,多0的限制,唔好俾佢哋唔高興就轉

男爵府

The law don't protect us, employers.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

仲要求放 Sun.............
最好就得一個細路, 仲要系返全日小學, 先生太太返左工, 咁佢可以系屋企作反.........

男爵府

回覆 twins214wy 的帖子

Yes, 他們的DREAM JOB!
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

summone79 發表於 11-4-5 08:15
回覆 cookiegg 的帖子

Is she first time come to HK?

actually, she had terminated the contract with her ex-employer (cos of financial problem) after 1 year before working at my home. She told me she wanted to resign last nite.

子爵府

年幾前揾工人時, 已經好難揾, 我差唔多全中, STAY HOME MUM, 有個3歲, 有個9歲, 間中有老人家幫手, 當時本來SET 左最好在港做過, 識聽識講, 點知到後來AGENT 有咩貨都要, 無條件揀人, 唉, 咁叫做僱主, 真係HK人至會咁慘

首頁

尾頁

跳至