論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

名 : Dewi
年齡 : 27
在我家工作七個月, 但智商同理解能力係低於幼稚園, 係你面前份斯文, 其實好大膽,
初初到步一個星期偷聽我講電話, 完全唔知自己要做咩, 以為自己黎度假, 冇意識照顧
小朋友, 日日要提做D咩, 成日講大話, 整爛野賴我個女, 七個月都未煮度一餐飯, 唔叫
唔洗做, 偷食, 著低領衫嘅日子係我老公面前行來行去叫佢換衫當你發up風, 對我個女
嘴饞饞, 心地好差, 傾手提(兩部)打短信咩都齊, 飲酒食(yin), (佢個樣都幾斯文長頭髮
個種)我媽個印妹話佢承認有呢D習慣, 女同女啦, 之前個僱主都係做左九個月比人拋走,
太太唔鍾意佢唔要佢, 而家我都知點解人地唔要佢啦, 而家幫我請佢個agency(屯門)都
唔幫佢再搵僱主, 話呢D晒氣冇得教, 佢應該搵緊工(香港區), 想搵工人的又唔怕激到血
壓上升的話.....小心小心

:-P

男爵府

回覆 e_jj 的帖子

my previous maid worked for me only 4 months, her passport showed she is 26 but actually she is 22. Single, worked in Singapore for 2 years, She told me that her previous employer did not treat her good and asked her to do this and that. she can't take care my daugther (2 years old), can't cook baby food, lazy, use mobile phone. finally she want to resign as she said she need to find a better employer and she said she can't take care my daughter.
She never think why her prevous employer did not treat her good, she only think she is right, lucky she resign and i can save one month salary.

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

飲酒? 印印 are muslim cannot 飲酒!

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

actually, i am not sure if there is a muslim court in HK, if you tell her that you will report to the muslim court that she 飲酒, she maybe scared.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

佢哋究竟係咪諗住嚟做大小姐???

男爵府

我之前做左一個月的工人都係叫DEWI, 智商我懷疑真係有問題的, 完全係好似弱智, 乜都唔識, 乜都唔做. 仲要話響新加坡做過四年. 不過我估佢唔係你的工人, 因為我果個好樣衰, 絕對唔會打扮仲成身臭味.諗起都仲嬲緊!!
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

複式洋房

啊?好似這個,我有看到她的找工廣告,打過去她似乎不確定要不要換雇主。只覺得這人說話好沒邏輯的,明明貼廣告,又話不確定。
沒想到是這人,好險!
謝謝提醒!

男爵府

回覆 summone79 的帖子

我個 case 同你一模一樣 .....!
我個工人來左 3個月, 洗野勁唔掂...! 又唔識照顧小朋友, 做野超慢..! 來左一個月多 d, 我同佢講, 我要求最緊要乾淨, 佢竟然同我講, 如果我達唔到你 ke standard, 我可以叫 Agent 幫我 搵過個顧主.! 完全冇諗過係佢 ke 問題 ..! 冇諗過點樣可以做好d..! 都未見過咁串 ke 工人....! 好啦, 我以心為心, 諗住佢未做滿7個月, 未還晒錢, 炒佢好似好慘咁..! 諗住捱多幾個月, 先換人...! 點知佢上星期比一個月通知我, 要resign..! 重好..慳番一個月....!

而家 d 姐姐染晒公主病, 個個都以為自己好掂.....!

大宅

佢未走架因我新請的工人未到, 但佢知我唔會用到佢完約,
早前因佢態度極差, 叫佢當聴唔到, 到我發火佢重兇返我轉頭,
我出左一個月通知, 所以佢會係呢段時間搵老襯.....
:-P

首頁

尾頁

跳至