跳至
[元朗區] 天水圍育嬰院

首頁
23456...72

尾頁

民房

Re: 天水圍育嬰院

webjen & 可樂皓皓 :
可樂皓皓(1號)係細組,webjen(13號)係中細組,咁14,38,40有無大組BB媽咪呀?!我現在都未放工,BB在嬰兒園的情況,全部都係姑娘打電話講我知架!所以我知道BB淨係扭我計。

珍珠宮

ahwinglai
14,38,40 都唔係大組!
我最初識過2個媽咪d阿b大d,不過畢左業lu!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

各位:

我係40號天麟媽咪, 好高興又識多個新媽咪, 我個仔係托兒所好UN皮, 成日周圍爬, 何姑娘同我講話要成日睇住佢, 如果唔係, 個頭仔成日撞瘀, 佢D高樓, 我而家住到60歲都仲有得住 :-( :-(

阿肥仔過年都要轉去中組, 唔知到時佢肯唔肯跟第二D姑娘,

生日會如果負責唔到買蛋糕, 係咪可以自己買個迷你裝去, 阿B咁細個可唔可以吃蛋糕呀

JENNY

大宅

可樂皓皓:

原來我阿B同你B差唔多大, 你17號出世,我

男爵府

webjen & 可樂皓皓, ahwinglai ,chan_sui_chun

hi,

我係58. my baby is 2 yrs la.係大組

珍珠宮

laiheiyau
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

webjen ,

hi,

伯爵府

laiheiyau

原來大家都係同學仔... 真係好, 係度識左咁多位 mami~~

chan_sui_chun,

嘩... 原來天麟同皓皓差幾日乍... 真係一齊開生日會~
唔知天麟同皓皓係學校有冇一齊玩既呢? 佢地張床係咪係隔離哩..... 皓皓先個月係學校床仔比隔離個同學仔were損塊面... 係咪你個囝..... 嘿嘿嘿

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

珍珠宮

laiheiyau
係呢,你bb會讀邊間幼兒園呀!

民房

chan_sui_chun :
一歲 BB淨係慶祝生日同影生日相炸,唔食得零食同蛋糕架,BB會肚痛架。 姑娘話,可以預先同姑娘講希望買生日蛋糕就得架喇!

民房

laiheiyau :
Hello! 我地係同學仔???

大宅

ahwinglai:

開生日會, 我阿b見人地有得, 自己冇, 肯定發脾氣, 我唸住問

珍珠宮

我前幾日先同阿囡打左水痘針,點知就收到notice話有3個小朋友出水痘,都唔知阿囡有無野到tim 你地d b 打左針未,夠一歲的話好打啦!!

伯爵府

webjen,
下............................
學校幾時通知你架???? 點解佢冇通知我架????
我亞b未夠一歲依家打唔到添... 我都諗住佢一歲就同佢打架...
希望唔好比人傳染啦~ 知唔知果3個bb係咩組架????

出水痘應該唔可以返學喎...慘啦,,, 如果比人傳染左唔比返學, 但係家長又唔可以放假點算呀?????????? :-( :-(

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

珍珠宮

可樂皓皓
星期三出左通告架,你無收到
我問左3個都係大組,佢地已經無番學啦,不過d痘未出已經可以野其他人,希望大家都無事啦!!
唔駛咁驚o既,好幾個月前有個bb(都係細組)出水痘,靖蕎都無事,個次可能得一個無出notice,係我老公聽到佢地講!!

大宅

WEBJEM/可樂皓皓:

我剛剛同霍主任通電, 她說由於是大組BB出水痘, 所以通告沒有細組份, 但佢話那些患病BB已沒有返學, 直至有醫生紙証明好番, 才可返學.

另細組由於自己一個房,所以應該冇問題, 我已叫她多加留意, 我怕B出

民房

可樂皓皓:
我都收到通告,3個都係大組BB,BB一歲就可以打水痘針,打左就穩陣 D!我BB都打左,不過唔知點解,醫生話打左都有可能會出架。

別墅

睛靈勳章

各位mami 好 , 我係 57 號 , 我都係昨晚至知學校有人出水豆 , 之前你地話細組同大組分開 ! 咁中組呢 ? 因為我bb應該轉左中組 ... 仲有 , 開生日會唔係全學一齊攪咩 , 要分開架 ? 咁其他果d係咪得個睇字架 ?
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

大宅

可樂皓皓:

我問過何姑娘, 我個囝囝隔離是D小朋友BB, 所以應該唔係我個肥仔整度皓皓的, 但我都會好勤幫佢剪指甲, 我都驚佢整度D小朋友

JENNY

大宅

細MAY:

由於中組同大組用同一間房, 所以只有中組同埋大組先有通告,

開生日會只係係大組茶點時間搞, 阿杰杰咁細個係唔可以吃蛋糕, 佢只係出來影相同埋吹蠟祝, 跟住就返入房, 佢2歲先可以一齊吃

JENNY

首頁
23456...72

尾頁

跳至