跳至
[元朗區] 天水圍育嬰院

首頁
34567...72

尾頁

男爵府

Re: 天水圍育嬰院

webjen,

讀tin shui est 幼兒園 or tin chung court .

男爵府

chan_sui_chun ,

記得.

別墅

睛靈勳章

~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

民房

細MAY:
我係34號大組BBmami,3個出水痘小朋友都係大組,你唔駛咁擔心,你亞B夠一歲未呀?有無打水痘針呀?
呢間嬰兒園好多活動,同BB影好多相,BB好開心,不過我有時唔得閒去,好可惜 :-(

大宅

細may:

係好多活動架, 我有時都有參加, 佢地通常安排在星期六下午等家長放工後, 我上次母親節參加

別墅

睛靈勳章

我個b後日1歲 , 所以無打水痘針 , 而家又唔敢帶佢去打住 , 因為約左下個星期六打一歲果支針 ! 打針打得咁密我驚佢唔得同會好辛苦 :-( :-( :-( 希望佢唔好傳染到啦 ....
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

別墅

睛靈勳章

去旅行果度你貼通告定係派紙架 ? 因為daddy 同麻麻都話無收到通知 .....

民房

細may:
你唔好咁擔心,我今日打電話俾霍主任,她說:尋日同今日都無新增水痘個案喇!
你新黎步到唔知喇,他們每次有活動,霍主任都會派通告通知我地架,chan_sui_chun話12月17日有得去旅行,我地就等吓啦!
嘩!好恐怖!我放工返屋企睇有線電視新聞,有一個菲律賓工人,因為同僱主不和,据然用隻手扭斷個 8個月大BB隻腳。真係太殘忍喇。

伯爵府

早晨~~~~~

星期五放學時我問過姑娘 (我唔記得佢姓咩, 長卷頭髮既, 唔係細組姑娘) , 佢話出水痘係3個大組, 1個中組呀(中組都有.... )
佢話細組自己一間房, 少d接觸, 應該冇問題, 叫我唔使擔心~

17/12 去旅行, 姑娘話未出通告架, 仲問我點知添

chan_sui_chun,
我講下笑架乍... 唔使問姑娘邊個整到皓皓... 小朋友一齊玩, 唔多唔少實有損傷...

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

別墅

睛靈勳章

17/12 去旅行, 姑娘話未出通告架, 仲問我點知添

我地好似攪到好揚咁添

可樂皓皓 ~~ 睇番你個b都重得幾好喎 , 9個半月已經廿幾磅 , 我隻b成日比人話細粒唔似滿歲 , 佢而家都仲未夠廿磅呀 :-( :-( :-( 野佢又食唔停 , 唔知既人見到佢不停問人取野食 , 以為我刻薄佢添呀

伯爵府

細may,

你個b平時食得多唔多架? 一日食幾多餐呢? 肯唔肯飲奶?
我個b係牛奶仔黎架, 佢一至五一日食足6餐架, 4餐奶2餐粥, 通常8安一餐奶, 無論d奶落左西藥定中藥, 佢都唔嫌棄架

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

男爵府

all mami,

good morning.

大宅

細may/可樂皓皓/ ahwinglai:

旅行嬰兒院個校曆表有寫呀, 不過寫住聖誕親子活動, 都係霍主任同我講咋, 係唔係真, 就到時先知.

我都好擔心水痘事件, 我阿妹話水痘可以空氣傳染, 叫我暫時唔好帶返學, 但係要返工, 邊有咁多假請呀!但我對嬰院都有信心, 希望唔好

男爵府

17/12 去旅行. good

大宅

可樂皓皓/細may:

我阿b而家9個幾月, 成20磅, 阿爸都嫌佢瘦, 成日想佢肥d, 因佢一病就瘦, 想佢冇病冇痛時儲quota, 佢試過成2個月都冇肥過, 不過而家佢都食得幾好, 每日食2湯碗粥, 4-5枝奶, 每枝都7-8安, 高峰期喝11安, 佢個宗旨就係我食你可以唔食, 但你食我就一定要有得一齊, 如果唔係, 佢發脾氣呀 :cry: :cry:

jenny

伯爵府

chan_sui_chun 寫道:
佢個宗旨就係我食你可以唔食, 但你食我就一定要有得一齊

伯爵府

好期待 17/12 去旅行, 可以同大家認識一下~~~

男爵府

chan_sui_chun

我阿b而家2 yr. 8.50kg la. eat 6 安

民房

All mami :
我今日打電話問過嬰兒園 D水痘情況,主任話上星期四至今日星期一都無小朋友再出現水痘個案了!
chan_sui_chun :
我亞 b 早幾個月打水痘針時醫生話,水痘係接觸傳染,點解會空氣傳染架!咁咪全部 BB都會染病,咁恐怖?

別墅

睛靈勳章

all mami

最近公司屋企兩邊忙 , 加上網絡好似有d問題 , 所以都無上網

我亞b成日都想食 , 見你有得食佢無會發脾氣同扭計 , 但比起你地比db既餐數 , 可能會少過你地 , 或者因為咁佢唔重呱 .... 因為星期六日佢跟我通常都會有2餐粥加3-4次奶 , 係麻麻度奶既次數少左 , 除非佢扭計 , 如果唔係一般都係2餐粥加3次奶 ....

旅行果度我要再睇下個表先 , 去唔去都係未知 , 有無截上參加日期 ? 如有請覆

首頁
34567...72

尾頁

跳至