論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我工人話我聽, 佢有咗9weeks, 我應該點做好? 又唔炒得佢, 點算好?

大宅

呢獲真係傑 tart tart 喎! 以我所知就唔炒得 lor, 妳睇下同佢傾下, 賠多個月人工叫佢走好過啦! 睇下佢肯唔肯!

男爵府

畀面勳章

回覆 jenjen 的帖子

嘜呢排咁多工人興有左bb架.....
如果工人要回鄉,我都主張我付款給她打避孕針,她肯接受的話,就ok.
唔肯的話,我寧跌一個月錢比佢,炒佢好過,免回來給她前4後6,仲要服待埋佢就死得!!

複式洋房

唉...唔係幾個月錢, 仲要加埋長期服務金, 佢下個月夠5年, 我都會試下同佢傾
工人唔洗回鄉都可以有架...
最好就1個contract, 唔好再續約, 完全唔會保障都我哋d僱主

大宅

畀面勳章

我老公同事就係咁..黎到先有左...唔炒得..結果白養佢到坐完月先送得佢走..
樓主你真係唔好彩呀!

大宅

關係好既,就慢慢傾啦~我自己就乙水左佢寫封辭職信俾我,但係我個CASE比較覆雜,因為佢個肚唔見得光.....我有朋友就俾一萬咯,最差情況就係俾足咁多個月但係叫佢返去,因為唔通留佢係度照顧埋佢咩...

男爵府

畀面勳章

回覆 jenjen 的帖子

咁你就仲慘,除了要補償 10星期產假錢 $8,950+ 5年長期服務金$11933 = $20,883
你預左要跌2皮野比佢,佢先肯自已走了.

我估佢都係有預某咁計劃有BB,屈你比錢走人...

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 2022勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

樓主仲有冇打比勞工處攞料呢?? 分享吓?! THX.

首頁

尾頁

跳至