跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我今胎第3胎了,大家好

複式洋房

我係呀!! 你大O個兩個小朋友幾多歲呀? 我大仔8歲, 細仔6歲. 唔知係咪隔得耐, 好似冇乜印象要做D乜咁~~ 我只係BOOK O左私家, 不過都要等到5月中先見, 真係咁多人生仔~~

複式洋房

我係呀!! 你大O個兩個小朋友幾多歲呀? 我大仔8歲, 細仔6歲. 唔知係咪隔得耐, 好似冇乜印象要做D乜咁~~ 我只係BOOK O左私家, 不過都要等到5月中先見, 真係咁多人生仔~~

大宅

你地好, 我係第二胎, 但第三個

大宅

想起再要照顧bb, 已很疲倦了. 是健康的便生...兩個大囡都有7歲和4歲, 剛剛脫苦海, 又黎無得訓.

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

回覆 katieyam 的帖子

katieyam,

我同你一樣,都係第2胎,但第三個

大宅

回覆 twllc 的帖子

你頭一胎係孖仔定孖女? 似唔似樣架? 同埋而家幾大?

複式洋房

係呢, 大家可唔可以分享O下點解會生第3個呢? 我自己就因為成日都好羨慕D外國人有三個小朋友, 有幾個兄弟姐妹一齊玩, 到大個又可以多幾個人商量, 咁經濟上又OK, 所以就決定生O勒!

我只係同O左屋企人同幾個知我想生3個O既朋友講, 我都唔知當個同其他人講O既時候佢地會有乜O野反應, 唔知會唔會覺得我SHORT O左呢?

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

回覆 rlmum 的帖子

2個定3個我都冇所謂,只係覺得有仔有女會圓滿d。不過我都覺得多d兄弟姊妹會開心好多。
依家多左人生3個,我都識朋友有3個,所以冇乜問題。只係依家成日稔,依家好多地方都係2座位/4座位 (例如巴士、小巴、快餐店),咁以後一家5口出街就有一個單丁,好似有d慘.... 我好似稔多左添,he he~

大宅

畀面勳章

我第一個
第2個3歲幾..

大宅

畀面勳章

今次係意外

大宅

畀面勳章

rlmum 發表於 11-4-10 16:56
我係呀!! 你大O個兩個小朋友幾多歲呀? 我大仔8歲, 細仔6歲. 唔知係咪隔得耐, 好似冇乜印象要做D乜咁~~ 我只 ...

我第一個已經
第2個3歲幾..

大宅

畀面勳章

其實咁我今胎當第2定第3個好呢?我都唔知

大宅

畀面勳章

之前心情好難平復,現在想起都好心痛

首頁

尾頁

跳至