想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

我Day 30流啡,以為m小姐黎
last m 係26/2

Day 33 流啡, 用clear blue驗到 1-2 week, 去醫生度驗有淺線,醫生要求我再驗血,跟著我拎晒d驗孕棒去另一位醫生度,我唔知佢係咪真正婦產醫生,但佢掛法國同浸會,話可以幫人接生,我見佢掛左有婦產証書響度,佢盯睇完d棒,一睇就睇到係bingle!然後開左安胎藥我食。

Day 34 - Day 40都流啡
Day 40 用綠d驗:第一次白雪雪;第二、三次有哄
Day 41 流血,即刻入浸會急症,醫生話照唔到胎同正常位照唔到胎囊,但響子宮頸位發現一粒物體,醫生話唔知係營養泡定係胎囊,如果係胎囊就屬於宮外孕。佢開左兩星期安胎藥比我,叫我食晒再照多次。但係話大多數都冇左架喇,應該係化學性懷孕。
叫我當自己遲黎經期會個心舒服d,流緊既血就算係經期。

我想問曾經化學性懷孕既jm,如果係咁情況,化學性懷孕冇幾耐會又排卵架咩?唔係正常一個月一粒架?

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

男爵府

育兒性格勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

siutreasure 發表於 11-4-8 12:35
我Day 30流啡,以為m小姐黎
last m 係26/2

我想問下, 你流啡時的量多嘛 ??

我之前試過流了 8 日啡, 之後就無咗, 當時係 day 46 - day 54, 量得好少, 只係白色分泌內有少少啡色的條狀物, 今日 day 70 了, 仲未見 m 小姐, 唔知我係唔係都算化學性懷孕呢??

由 day 35 開始至 day 50 其間, 我 check 了幾次紅 d & 綠 d, 紅 d 有淺控, 綠 d 就白雪雪的, day 47 又買咗曼仔棒棒來 check , 又無 bingo 到~

p.s. 但我 d m 的 cycle 係超唔準的, 由 3x 至 6x 日都有試過, 今次仲突破埋 70 日添, 唉~

用戶要求終止服務

我剛剛比醫生話化學性懷孕, 即係bb未成形就唔得... 算我地無緣
不過我一路都係好似m咁, 少少咁流, 照過usg 都係無野,之後幾日越流越多....

用戶要求終止服務

我到而家一路m咗20幾日, 好擔心.... 希望唔好影響身體,想快d bingo!!

用戶要求終止服務

不過,醫生話7-9月係最容易受孕,因為都算曾經小產過,休息三個月再努力!!

男爵府

請問why "7-9月係最容易受孕"?!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我諗意思係, 小產後3-6個月係最易受孕...
我有大仔之前5個月, 都小產過...
但化學性懷孕就唔一定要等幾個月先再努力, 因化學性懷孕真係可以當係經期遲咗...
我有細仔之前, 試過一次, 自己驗到懷孕, 但醫生叫我到大約6星期先去照, 點知未到6w, 就見紅, 再去睇醫生, 醫生話我冇懷孕

用戶要求終止服務

但我個情況比較特別,因為之前個胎囊都有著床,但無長,個hcg升到好似懷孕咁,所以而家好似小產咁不停流血,仲有可能要做刮宮... 所以, 醫生話最好休息一下

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 magmagmag 的帖子

甘而家清哂未丫?
清哂之後馬上開工? OR休幾個月先?
詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

bby0602 發表於 11-4-11 22:29
回覆 magmagmag 的帖子

甘而家清哂未丫?

化學性懷孕係唔駛等, 當M遲黎呀!
因為如果唔CHECK, 跟本係唔知呀!
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

用戶要求終止服務

buzztigger 發表於 11-4-11 23:03
化學性懷孕係唔駛等, 當M遲黎呀!
因為如果唔CHECK, 跟本係唔知呀!

你無睇到上面寫個d野咩...???

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大家好~

我平日 period 都唔準既,即係有時 30~37 都有咁,
day 36: mannings 棒棒有淺線
day 37: mannings 棒棒有淺線
day 38: clearblue digital 顯示 NOT PREGNANT

今日(day 38)下午開始就有少少啡,
而家我已當係失敗,不過真係唔明點解會 check 到淺線,
唔知係咪你地所講化學性懷孕?
上網好難搵到關於化學性懷孕詳細資料

我想見醫生,但睇開果個打去約已要排3星期...好煩~
活在當下,愛得及時

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問有邊度婦科可以 walk in 即日睇?
謝謝!!
活在當下,愛得及時

伯爵府

好媽媽勳章

醫生話如果只係棒棒check到+ve,
但從冇未用ultsound照到有胎囊,
當然宮外除外啦, 就係化學性懷孕,
我12月做iui驗到有, 但5week幾就來m,
醫生話醫學上算係化學性懷孕.

複式洋房

我都試過, 棒棒驗到淺線, 但38日 (比原本來M日只係遲左5日), 就好似M來, 量什至比平時多, 与平時的M不同. 我問過两个医生, 佢地都話而家D 棒棒好準架啦, 如果有淺, 就多數已受孕, HCG 值升左, 但可能着床不好, 好早期已脫落, 但医学上佢地都算小产.

用戶要求終止服務

今日禮拜再去見醫生,竟然照到胎囊,但醫生叫我唔好有太大希望!又要等一個禮拜先知!

公爵府

畀面勳章

ha930 發表於 11-4-8 19:32

我之前試過流了 8 日啡, 之後就無咗, 當時係 day 46 - day 54, 量得好少 ...

每次流一滴;一日一至三滴,係啡色水既質地

我之前試過流了 8 日啡, 之後就無咗, 當時係 day 46 - day 54, 量得好少, 只係白色分泌內有少少啡色的條狀物, 今日 day 70 了, 仲未見 m 小姐, 唔知我係唔係都算化學性懷孕呢??

由 day 35 開始至 day 50 其間, 我 check 了幾次紅 d & 綠 d, 紅 d 有淺控, 綠 d 就白雪雪的, day 47 又買咗曼仔棒棒來 check , 又無 bingo 到~

p.s. 但我 d m 的 cycle 係超唔準的, 由 3x 至 6x 日都有試過, 今次仲突破埋 70 日添, 唉~

即係你響未黎既呢段時間未驗過bingo?

公爵府

畀面勳章

magmagmag 發表於 11-4-9 02:39
我剛剛比醫生話化學性懷孕, 即係bb未成形就唔得... 算我地無緣
不過我一路都係好似m咁, 少少咁流, ...

我就要呢個星期三先肯定到佢化學性懷孕還是宮外孕
我覺得應該係化學性懷孕喇
因為我4月5號流晒血咁入浸會急症
跟著醫生照完陰超抽番出黎時
一大灘血咁湧出黎
當時都覺得仲響度都幾出奇
跟著醫生話當係m小姐遲黎會好d
我仲有肚痛
醫生問我點痛
我竟然覺得係經痛果d
但呢幾年我都冇左經痛喇啵
之後幾日都好似正常m咁囉

我後日約左番浸會覆診
睇下果粒響子宮頸既野
係營養泡定係胎囊先

公爵府

畀面勳章

magmagmag 發表於 11-4-11 15:00
不過,醫生話7-9月係最容易受孕,因為都算曾經小產過,休息三個月再努力!! ...

我六月畢業
稔住六月後就開始努力
又book埋下星期二開始睇中醫

公爵府

畀面勳章

高齡產婦 發表於 11-4-11 16:21
我諗意思係, 小產後3-6個月係最易受孕...
我有大仔之前5個月, 都小產過...
但化學性懷孕就唔一定要等幾個月 ...

我係流血入急症前一日用綠d驗時仍然有哄架

首頁

尾頁

跳至