意見反饋
義工

在職全職 今日: 388|主題: 46627

[在職媽媽] 有冇shipping 媽媽可以幫幫手關於L/C

大宅

國民生產總值:2720

原本INVOICE係2000PCS 但分2次SHIPMENTS,
但L/C只寫要求COMMERCIAL INVOICE,
咁只係要原來既2000PCS既INVOICE就可以??
抑或要2張SHIPMENT既INVOICE呢?

王國熱話
鰂魚涌華蘭花園出租(業主免佣)有圖在#1...
馬鞍山居屋放租
將軍澳怡心園高層三房一套出租
「售」荃灣富華、極近荃灣地鐡站

男爵府

國民生產總值:6391

回覆 fifionachan 的帖子

原本INVOICE係2000PCS 但分2次SHIPMENTS,
但L/C只寫要求COMMERCIAL INVOICE,
咁只係要原來既2000PCS既INVOICE就可以?? 抑或要2張SHIPMENT既INVOICE呢?

** L/C 內是否註明Partial Shipment Allowed? 如果Allowed, 可以按實際出貨次數開發Commercial Invoice.
另外您所指的"2次Shipment" , Shipping Company or Air Forwarder 是否走一同班船或飛機?

大宅

HI PANDAVV,

謝謝!回覆~
2次shipment係同一間forwarder但唔同船架

咁我即係要2張commercial invoices, right?

侯爵府

國民生產總值:23741

2019勳章

2 次shipment唔同船, 咁即係 Partial shipments, 應該有兩套文件, 兩份提單, 我哋一定會分 2 份invoice, 如果未過期入單時就可以2套文件一齊入bank.

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

Thank you very much~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.