意見反饋
義工

自由講場 今日: 5127|主題: 1016883

點樣可以滅絕頭皮!?!!?!?

男爵府

國民生產總值:8621

我呀, 坐月果陣一個月冇洗頭都冇咩頭皮, 宜家唔洗2日已經有d白點, 好嘔心呀!好討厭!

有咩方法可以杜絕、根治、消滅頭皮呢!?!???

複式洋房

國民生產總值:475

要睇下你因咩事會咁多頭皮.咩成因.就要針對性治理

男爵府

有d咩原因呢?
我就一定唔係壓力大, 而我一直都冇頭皮既
係陀bb開始, 就有少少, 但坐月都唔係多
之後就好似唔洗頭就一定有頭皮, 個頭仲會好快就油, 係咪因為我d頭皮乾呢?
我又冇揀定一隻洗頭水, 宜家用緊aseian (類似咁串)粉紅色果隻, 會唔會因為太潤?

公爵府

國民生產總值:25543

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 ddaa 的帖子

我諗妳要係小處著手
1>洗頭d水唔好太熱,只能和暖,太熱會另到頭皮好乾,跟住就會有頭皮出現。
2>洗頭時唔好用指甲用力去ar頭,都會好傷頭皮的,只用手指頭肉的部分去按摩。
唔知幫唔幫到妳而我就好注重呢兩點的

男爵府

Let me try try sin!!
Thank you!!!!

珍珠宮

國民生產總值:39570

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

有冇轉過洗頭水~?
有冇用指腹沖洗好每一寸頭皮~?
好多時頭皮其實係洗唔乾淨洗頭水~留左响頭皮上~乾左就好似頭皮咁~
因為好多人注意洗頭髮~忘了洗頭皮~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.