意見反饋
義工

想生BB 今日: 104|主題: 99395

跳至
好失落, 醫生話個胎應該唔得...

大宅

國民生產總值:2393

今日覆診, bb 6weeks, 醫生話個胎很細, 長得好慢, 未有心跳, 個胎應該有問題,
睇埋下個禮拜, 如果都係咁, 要安排人工流產, 我話可唔可以等到week8, 佢話可以,
但如果有肚痛或流血, 就冇得等...

好唔開心... 喊左一陣...有諗係咪自己唔夠小心... 希望有奇蹟... 雖然我都知好難...

王國熱話
klook新客有7折
2019暑假 Singapore
聖誕青島瀋陽哈爾濱7天遊
聖誕芬蘭

大宅

國民生產總值:1134

唔好喊啦, 心情都好影響架, 奇蹟好多時都會發生架, 加油呀, 支持妳 !

禁止訪問

國民生產總值:3903

複式洋房

國民生產總值:472

唔好太擔心,可能只係上次排卵遲左,快d休息多d,食多d有營養食物,希望你下wk會有好消息!

大宅

國民生產總值:1758

你有無睇吓中醫安吓胎呀? 反正都係等, 盡多分努力!

大宅

國民生產總值:4865

快d食多d有營養既野,睇下bb可唔可以大身得快些少
唔好咁快打定輸數,你仲要幫佢加油嫁!!
一步又一步,這是盼望之路。你愛,你手,牽引我走這人生路。

大宅

國民生產總值:1157

try to take more bed rest
有所求,無所得。 無所求,有所得!

洋房

國民生產總值:99

瞓多d啦! 祝福您!

禁止訪問

國民生產總值:818

大宅

國民生產總值:2393

謝謝各位!! 醫生話我好早check 到bingo, 我諗唔係好關排卵遲事, 我一check到bingo,
醫生已開安胎藥及打安胎針...仲放左7日假, 但我今胎真係冇咁錫身, 都有抱阿仔...就
係唔知係咪我衰...

男爵府

國民生產總值:7008

唔好o甘諗la, 可能無事呢

複式洋房

國民生產總值:241

cheukwanma 發表於 11-4-8 14:57
謝謝各位!! 醫生話我好早check 到bingo, 我諗唔係好關排卵遲事, 我一check到bingo,
醫生已開安胎藥及打安胎 ...

食多啲有營養野.我見第二個topic有個case,醫生又係咁講,個jm飲孕婦奶粉,個胎一星期追番正常size.
保持平穩心情都重要,唔好咁擔心住.

公爵府

國民生產總值:29043

畀面勳章

cheukwanma 發表於 11-4-8 13:35
今日覆診, bb 6weeks, 醫生話個胎很細, 長得好慢, 未有心跳, 個胎應該有問題,
睇埋下個禮拜, 如果都係咁, ...

我驗到前同後一直流啡
醫生開左安胎藥我食
前日流血入浸會
醫生話響子宮照唔到胎同胎囊
響子宮頸照到有粒野
唔知係營養泡定胎囊
如果係胎囊都係宮外孕
話不樂觀
叫我當m遲黎會好d
又可能係化學性懷孕
粒卵著床唔穩就流失左
佢叫我繼續食兩星期安胎藥
然後去照左次安心d
前日仲係我結婚後第一個生日添呀
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

大宅

國民生產總值:2597

cheukwanma 發表於 11-4-8 14:57
醫生已開安胎藥及打安胎 ...

100%支持妳呀, 發D正能量俾妳先唸D好嘢, 瞓响到休息多D, 唔好周圍貢喇.
阿B曳豬玩嘢啫, 唔好太擔心, GOOD LUCK!!!

子爵府

國民生產總值:13438

唔好怪自己, 試下揾個中醫安胎+狂瞓!!!

大宅

siutreasure 發表於 11-4-8 15:51
我驗到前同後一直流啡
醫生開左安胎藥我食
前日流血入浸會

希望妳一切順利, GOOD LUCK!!!

公爵府

國民生產總值:29043

畀面勳章

ECET6689 發表於 11-4-8 15:59
希望妳一切順利, GOOD LUCK!!!

我家下都唔知算係咩
好迷惘
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

男爵府

國民生產總值:8279

rest on bed more sin la, dont give up!!! support support!!!

大宅

siutreasure 發表於 11-4-8 16:08
我家下都唔知算係咩
好迷惘

妳好似嚟緊要考試喎?身體要緊呀, 休息最重要!
如果可以嘅話, 同考試個機構商量延期或補考(純粹個人愚見)
試可以重考, 但係BB唔係妳話想要就有架, 好好珍惜呀

大宅

國民生產總值:1437

瞓多d 最重要, 唔好想咁多

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.