意見反饋
義工
跳至
[2010年] 依家BB大左,,,日日都系屋企,,好悶牙

大宅

國民生產總值:1028

日日都系屋企...好悶~想出街,但又唔知去邊到好,,"
想生多一個,但生多一個的話就怕好辛苦’要生都要等佢讀書先。
你地每日都會同bb出街媽..?會去邊牙..?bb依家先學緊行,,"所以又去唔到邊到:
真系好悶嫁,,想搵份系屋企做既工,,但又搵唔到,,,"有冇介紹牙.>???

王國熱話
「售」荃灣富華、極近荃灣地鐡站
<業主放租>馬鞍山海柏花園新裝修
{ 放租北角 炮台山3房} 東南高層山景 14區...
康城領都高層三房套廁,有露台、工人房 ...

大宅

國民生產總值:2808

我都好悶呀!通常等老公放假先出街!一星期返媽咪度一至兩次...當出咗街嫁喇!!!如果行得好啲就會多啲帶佢落街...

大宅

我都系等老公放假出去街,,"出街又唔可以去得遠,,,我出街好少買野嫁,,多算都系真系行下街食下野,,就返屋企...苦悶牙,,>>!!

大宅

我做咗兩個月ftm...都冇買過嘢比自己呀!!!就算出街都只會睇bb嘢,只會買嘢比佢...

iamjune  我都係呀...去親商場都係去bb部.....  發表於 11-5-12 21:31

大宅

國民生產總值:3748

我會同呀b落公園玩,由得佢自己抓住d野行,sir下滑梯

大宅

我都帶過仔仔sir滑梯!佢玩得好開心^^

子爵府

國民生產總值:13657

所以我吾可以在家湊仔, 會悶死:;pppp:

大宅

回覆 CherHO 的帖子

你做左咩工牙..?系屋企做..???

大宅

國民生產總值:1457

返工嘅我又好想做ft mami
好想成日都陪到囝囝 所以好珍惜同佢嘅親子時間
我一有時間會帶囝囝去會所/公園/約其他bb mami/playgroup等等 放假仲會四處去 所以仲對忙過返工

大宅

我冇做嘢喇!!!係呀...返工又成日掛住個仔!!!而家日日對住喇...唔係話好悶嘅...但做所有嘢都要就到個仔囉!!!出街要搭咩車啦?去幾多個鐘又要帶幾多嘢啦?食嘢嘅地方擺唔擺到bb車啦?除咗落樓下之外...真係要好多準備嫁!!!

複式洋房

國民生產總值:283

你地就好啦, 可以做FT mami, 我好羨慕呀
Hendry 26/4 係仁安出世, 出世時 2.84 kg, 滿月時 4.21 kg

大宅

國民生產總值:1457

今日同老闆個妹講話如果生多個b會全職湊b
佢地即刻o咀!

複式洋房

國民生產總值:333

阿仔日日都落街玩大半個鐘,.........
佢識行喇.....所以同佢出街舒服左少少..
但都係只會去屋企附近囉!

男爵府

國民生產總值:6510

我都要返工, 又好想做FTM, 但性格又怕悶, 所以日抖係搵屋企人湊住阿B先, 夜晚先親囡囡!

大宅

國民生產總值:1983

回覆:依家BB大左,,,日日都系屋企,,好悶牙

我都係ftm,我都系等老公放假出去街,,"出街又唔可以去得遠,,,我出街好少買野嫁,,多算都系真系行下街食下野,,就返屋企...苦悶牙,,>>!!

男爵府

國民生產總值:8799

2019勳章

我住村屋, 我唔夠叫姐姐帶bb落街, 要過馬路驚佢2個有危險, 而家揾緊有會所的屋苑搬, 但係d租貴到呢, 係我而家村屋的2倍...

版主

國民生產總值:38160

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

雖然我係FTM,但有時都幾忙ga~

隔日就帶阿B落公園玩,之後就去埋supermarket,之後番屋企都要煮飯俾阿B食,再之後做家務,再之後做自己D freelance.......

如果唔落公園,就留係屋企,阿B就會周屋玩.......
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

大宅

國民生產總值:3717

回覆 FrankieFUNG 的帖子

the same as me
everyday work and work and work....
freelance(sometimes do at home and sometimes go out with the baby together to work<--need to prepare so many things...), house work, go out to buy the food,cooking, if the weather is good, then go out with the baby for shopping
actually i will not feel boring, i will only feel busy...

版主

國民生產總值:38160

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

回覆 edpo 的帖子

都係ga~
有時同阿B一齊整下甜品、蛋榚、曲奇......佢又有份參與,我又可以填滿D時間~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

大宅

國民生產總值:1314

我都係FTM,我想多d帶小朋友出街下行,玩下,我一個人又唔想去太遠,最好有人陪,一齊出下街開心d,又想bb多d對下小朋友,我我住村屋,附近無公園呀~
你地有無元朗區既全職媽媽呀,得閒一齊玩下呀

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.