想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我知念珠菌好難斷尾, 因身體時常抵抗力差就好容易有...咁係咪好難有BB? 有一些好像係維他命嘅藥丸可以食令人無咁容易有念珠菌...真的是否有效? 請幫忙!

複式洋房

我做ivf時都有,呢半年都返發過幾次,醫生話如果唔係發炎唔太痕唔駛理佢,因我一直都只係有白色豆腐渣既分泌,如果想要bb就唔好用藥,食多d乳酪益力多會有幫助冇咁易返發!我聽醫生話冇理佢,依家bingo之後都唔知佢好返未,因為塞藥都好多野流返出黎,不過就冇痕law!

大宅

bobopurple 發表於 11-4-8 15:00
我知念珠菌好難斷尾, 因身體時常抵抗力差就好容易有...咁係咪好難有BB? 有一些好像係維他命嘅藥丸可以食令 ...

我都有念珠菌呢個問題架,,,纏繞左我1-2年,,,有時密到個個月都反發,,人都癲,,,

我睇左好多web & 雜誌之後發覺原來食yogurt真係得架!! 但yogurt入面既成份一定要有"嗜酸乳桿菌"先有效的,,,我e+ keep住食緊一隻swiss牌子既yogurt,,,幾個月都冇發lu~~~推介~~!!

子爵府

唔好浸溫泉, 游水後即冲身, non-M日子不用護墊, 著棉質under, 少著裙,唔使用特別清潔液洗"妹妹"

禁止訪問

大宅

講起浸溫泉,,,真係千祈唔好試,,,,我上次响日本一浸完個晩即發呀!!!!

男爵府

陪月勳章

ritachan222 發表於 11-4-8 15:41
我都有念珠菌呢個問題架,,,纏繞左我1-2年,,,有時密到個個月都反發,,人都癲,,,

我睇左好多web & 雜誌之後 ...

食乳酪好有幫助... 我朝早食一杯, 果一就唔會痕...

不過我一直疑惑, 中醫又叫唔好食凍野生冷野, 會冷到子宮... 咁點呢? 兩難存~!
感謝有"你"~

大宅

GremlinsYY 發表於 11-4-9 20:48
食乳酪好有幫助... 我朝早食一杯, 果一就唔會痕...

不過我一直疑惑, 中醫又叫唔好食凍野生冷野, 會冷到 ...

我覺得最緊要搵到一個方法係你覺得有效便可,,,,^^

食yogurt真係極力推介既好方法喔!!!細細杯,,又有益~~

大宅

我之前都係塞咗幾日藥就冇再痕。

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我想生三個 發表於 11-4-9 21:21
我覺得飲Cranberry Juice 好有效,上個禮拜我開始痕,有粉紅色分泌,仲有少少鹹味,就開始飲Cranberry Juice,飲 ...

Cranberry Juice 即係咩?? 响邊到有得買呀?? 知定多d方法,,以備不時之需~~^^

禁止訪問

大宅

我想生三個 發表於 11-4-9 23:45
紅莓汁呀,惠康同百佳都有得賣,唔洗溝水,就甘飲,每日飲大半杯大概300ml到就得!!
...

ohh,,,可否俾個牌子我呀?? 呢個方法係邊到得知架??

禁止訪問

大宅

我想生三個 發表於 11-4-10 00:00
我飲開地捫或者Ocean Spray,兩隻都得,Ocean Spray少d糖份,無甘甜.

其實以前呢度介紹IVF既topic好多媽咪 ...

Many thanks ar!! 等我都買支守下門口先,,, ^^

大宅

lovebb123 發表於 11-4-8 14:12
我做ivf時都有,呢半年都返發過幾次,醫生話如果唔係發炎唔太痕唔駛理佢,因我一直都只係有白色豆腐渣既分 ...

我平時無, 但一做iui & ivf嗰個月就會有, 但醫生叫我用藥喎! 你醫生有無講點解唔好用藥呢?
5w 胎囊 0.97cm
6w 胎囊 1.87cm 胎長 0.48cm (閃閃)
8w2d 胎長 1.9cm
10w2d 胎長 3.7cm

禁止訪問

大宅

我兩三年前我都係經常比呢啲問題纏繞 , 差唔多每個月都會翻發 , 棉under、唔用護墊、yogurt都試過都係無用 , 後未發現dodo時用袋袋就無咗呢個問題喇 !

複式洋房

Bbbabybb: 醫生話有念珠菌唔影響ivf療程,佢話ivf既藥都會令分泌多左,佢問我係咪好痕,我話唔係佢就叫我唔駛理佢,打緊針既時候我感冒,我問佢我可唔可以去睇醫生,佢都話要話俾醫生聽我準備有bb,等醫生開d安全藥俾我!

大宅

lovebb123 發表於 11-4-10 22:49
Bbbabybb: 醫生話有念珠菌唔影響ivf療程,佢話ivf既藥都會令分泌多左,佢問我係咪好痕,我話唔係佢就叫我唔 ...

醫生話我係因為打左d賀爾蒙針, 賀爾蒙改變先有念珠菌發炎, 平時我絕對無. 我唔止痕, 仲會痛添! 如果用藥都唔影響咁我用左都唔怕, 我宜家等放雪胎, 希望到時d賀爾蒙藥唔會再搞到我咁.
5w 胎囊 0.97cm
6w 胎囊 1.87cm 胎長 0.48cm (閃閃)
8w2d 胎長 1.9cm
10w2d 胎長 3.7cm

首頁

尾頁

跳至