意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240983

廣華醫院及伊利沙伯醫院收新証問題

大宅

國民生產總值:4759

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問有無人知道廣華醫院及伊利沙伯醫院有無限憑星期幾先收新証 ? 或是每天都會收新証 ? 謝謝 ~

洋房

國民生產總值:43

伊利沙伯醫院,好似星期一至六,都收新證. 伊利沙伯醫院無居住地址限制,睇forum話廣華有限

男爵府

國民生產總值:5292

2019勳章

廣華好多人bk ga...你去之前最好打電話問仲收唔收新症先去...仲要記得帶住址證明...

大宅

國民生產總值:1385

廣華應該星期一至五都收新症, 但你要肯定你報嗰個地址佢係肯接收, 地址證明喺第一次產檢先補返都ok

大宅

國民生產總值:1271

回覆 mochabunny 的帖子

宜家2間都有地址限制嫁喇...因為我宜家尼胎本身係廣華做緊產檢岩岩轉左去qe..所以我知道!!!記得打電話去問佢你個區係唔係佢地間醫院收同有冇位~!!!記得帶清楚你既住址証明同身分證

子爵府

國民生產總值:14618

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我早前去咗廣華book, 星期六去的(9:00-12:00), 都吾係好多人, 佢哋接收旺角區, 油麻地區, 黃大仙區, 最緊要有e生證明信 + 地址證明, 上次見有對夫婦報稱住將軍澳, 咁當然吾收啦....白行!!!

別墅

國民生產總值:977

我打算用舊有的地址登記 (才合資格到廣華生), 請問各位知不知道, 醫院會否郵寄什麼東西到那地址嗎?
若然不會, 我就安心一點...

複式洋房

國民生產總值:451

回覆 小肥寶 的帖子

我想問你, 你點可以由廣華轉QE? 我好無奈登記咗廣華, 但仍未做正式產前檢查.

我之前第一胎是在QE, 依家QE 唔收由油MA 地母嬰健康院睇症, 我比較喜歡QE 的環境同D 醫護團隊. 如果你知點可以轉到QE? 你幾時轉ga?

子爵府

國民生產總值:14618

2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

你好, DOUBLEFISHES, 我諗你想問ngchuiii0644 , 因為我冇轉QE

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.