嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家26周, 由18周開始日日胃痛. 每日覺得胃頂同有時瞓瞓下胃酸擁上喉嚨, 超辛苦, 請問大家係唔係都係咁?
而家每餐都唔敢食飽, 晚餐都安排8點前食完...有無經驗媽媽話我知幾時會好D?

禁止訪問

陪月勳章

大宅

有呀,晚晚臨瞓都胃痛,好似胃酸倒流咁!成日都瞓得吾好!

大宅

me too 我只有7.5 weeks, 但已經晚晚胃痛到訓唔到,試過睡前飲柸奶,係舒服D,但成晚起身去廁所,結果都係冇得訓

複式洋房

我最後都頂唔住,搵醫生開藥我食,我醫生話長期胃痛點都要解決,因為怕腸胃習慣左,好難好,我連續食左1week胃藥終於有覺好瞓同埋有飽飯食啦!

複式洋房

I had similar problems towards the end of my pregnancy. The advice from my doctor (I refuse to take medication) is to eat often, small meals and avoid food that causes gas such as beans to avoid heart burn. I eat throughout the day and snack often. Usually every two hours with cheese, fruits and small portions of spaghetti.

大宅

我係日日胃痛的,每晚胃酸倒流.
後來醫生教我食完野行半個鐘,晚上飲完奶才睡,之後就無咁辛苦了,你可以試下

大宅

我在16 週前有時有胃酸倒流,後來發現是因吃了薯蓉才有這情況,停止吃薯蓉後問題便解決了。雖然找私家醫生開了藥,一次也沒有吃。現在32 週,完全沒有這情況,連藥也丟了。

首頁

尾頁

跳至