意見反饋
義工

自由講場 今日: 3591|主題: 1017517

BB有耳圬, 可以點樣清潔最好?

公爵府

國民生產總值:28004

好媽媽勳章 醒目開學勳章

尋日見bb抓耳仔, 之後睇到佢耳仔裡面有耳圬, 因為都幾入吓, 所以唔敢撩, 但又怕佢癢, 咁點算好?

珊瑚宮

國民生產總值:104604

2019勳章 開心吸收勳章

如果係d 耳屎響好出, 我會用棉花棒, 不過有時棉花棒會將耳屎越推推入, 所以我多數係唔理d 太入既耳屎, 等佢自然會出黎.

翡翠宮

國民生產總值:79703

2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我以前問過醫生, 佢話唔好理佢因為其實有保護作用, bb太細就千祈唔好"了"佢, 萬一失手大件事

onon2000  AGREE X 2  發表於 11-4-8 19:22
戲如人生  認同  發表於 11-4-8 19:12
鳳凰花只開兩季  一季緣來一季緣散   緣來緣去終會散  花開花敗總歸塵

公爵府

國民生產總值:28004

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Thank you all!!!!

大宅

國民生產總值:2758

畀面勳章 大廚勳章

我同個囝有一次因為感冒睇兒科醫生,醫生循例照耳仔,佢話啊囝好多耳垢,所以順便開了一樽唔知甚麼給佢,只需滴一下,第二天早上耳垢就趺出來了,醫生說不可常用的,要醫生指引下方可使用~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.