意見反饋
義工

自由講場 今日: 6830|主題: 1016931

跳至
昨夜一夜難眠

伯爵府

國民生產總值:15075

因為在阿仔的一位女同學的FB發現了他們的puppy love,其實阿仔一直唔認的,他們之間是用sms來溝通的,
平時連電話都唔傾的,而且唔會約會添!大家覺得我應該用乜方法去教導阿仔去處理感情事,如果直接和他
說他一定唔認的,我阿仔是一位中二學生,真的唔想他咁早拍拖。

禁止訪問

國民生產總值:81485

伯爵府

回覆 EVA222 的帖子

就是這樣的感情先奇怪,他們只在sms傳情,唉!

伯爵府

國民生產總值:19396

唔好直接反對,可能會仲反叛啊!

JasmineBaby  對~  發表於 11-4-8 16:23

珍珠宮

國民生產總值:37656

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得咁唔算拍拖喎, 但你點知佢地puppy love? 又點知佢地只係sms無約會呢?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

伯爵府

回覆 岚月亮 的帖子

其實我唔會直接反對,我只是怕他唔識處理感情,最重要是唔影響功課為前題,慶幸是他的成績暫時有進無退。

版主

國民生產總值:67300

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

平時響學校小息同LUNCH 都可以一齊咁囉~

伯爵府

回覆 newcook 的帖子

我阿仔放學就立即回家的,點解我知道,是那女同學在fb和同學說很掛住我阿仔,因為我阿仔去了外地比賽,她說我阿仔send了一個很感動的sms給她,是寫《我會好好好好好好好好好好掛住你》,你話死未?

公爵府

國民生產總值:28457

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

8331 發表於 11-4-8 15:52
因為在阿仔的一位女同學的FB發現了他們的puppy love,其實阿仔一直唔認的,他們之間是用sms來溝通的,
平時 ...

莫非個女仔似我個囡,我囡囡都响FB、cool沙、msm、QQ、sms來同同學,朋友來溝通。日日上我都未怕,囡囡都係S.2,學校比好多report做,响sms來傾咋!!!!!你咪緊張啦!!! 有時同仔仔吹吹水、吹吹風,會吹到你想知d野,同學校生活情況....同邊位女生囉~~~~!!! 我基本都知囡囡d事,囡囡上網時我見到會(wow..e個學生嚟ga,佢張相好靚....等等等等!!既話題囡囡肯講聽下,吾講吾問,下次再問,所以我都知囡囡d男女生d名,但未見過,都好知得過知,好過咩都吾知

伯爵府

回覆 JasmineBaby 的帖子

在學校見到一定有,不過唔同班,所以唔可以成天見到的。

珍珠宮

國民生產總值:30256

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

佢要拍拖你都冇辨法架,越阻越有反效果,由得佢順其自然, 同埋最緊要同佢溝通吓, 最驚係有X行為啫
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

子爵府

國民生產總值:10624

醒目開學勳章

幾大個呀

版主

國民生產總值:67300

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 8331 的帖子

因為我係過來人! 當年我地都係唔同班.
BTW< 父母越要插手越反叛. (可能男仔會唔同D啦!)

伯爵府

回覆 caando 的帖子

我阿女就乜都講,阿仔就唔想講感情事,好彩其他野都有講的。

伯爵府

回覆 vwong 的帖子

F2

大宅

國民生產總值:3753

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

唔洗擔心既,反正成績無跌,放學又唔會去拍拖直接返屋企,而家細路早熟丫嘛,同埋呢,爸爸同唔同仔講到呢類型話題?當朋友咁吹吹水咁,叫呀爸爸CHOK下料囉~
曹夫人

伯爵府

回覆 JasmineBaby 的帖子

其實唔係想反對,只想他講我知道,而且那女同學是他小學的同學,我都見過的,她都是一個好女仔,只是樣就麻麻,哈哈!

禁止訪問

國民生產總值:81485

伯爵府

回覆 juliababi 的帖子

其實有時我和老公都有問他有無拍拖,他聽到立即話無而且唔喜歡我們咁問添。

juliababi  咁可能搵表哥呀,舅父呀果D可以喎~  發表於 11-4-8 16:48

伯爵府

那女仔講和我阿仔就快一年了,好彩是女仔的阿媽都管得她很嚴。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.