意見反饋
義工
跳至
[2011年] 大食…

男爵府

國民生產總值:9611

除左3, 4w小食多餐易飽易餓…
5w正常同未有前一樣
依家6w胃口似乎愈來愈好…12點幾食完個好飽既lunch, 3, 4點又食左包童星…=.=
會唔會好快變豬…

王國熱話
日頭由得佢訓?
BB唔鍾意飲奶同食菜,反復生頭瘡,應該點...
car seat 問題
有冇媽媽用緊swashes 消毒洗衣液
proud of 米米

別墅

國民生產總值:639

胃口好係好事, 只要keep住磅下自己幾重, 唔好超出標準就ok啦

男爵府

國民生產總值:5327

嘩,咁勁既

別墅

國民生產總值:636

我6wks個時, 一日食7餐, 跟住7wks- 8 wks開始作嘔, 而家剛9wks胃口又好番, 一定要食宵夜, 加埋半夜又會起身食麵包(餓醒)

子爵府

國民生產總值:13894

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

你就好啦..我仲未有大食既情況..不過如果我大食, 就慘啦...肥死我啦..haha

男爵府

Leung-family 發表於 11-4-8 17:46
我6wks個時, 一日食7餐, 跟住7wks- 8 wks開始作嘔, 而家剛9wks胃口又好番, 一定要食宵夜, 加埋半夜又會起身 ...

唔知我會唔會嘔呢, 我媽冇嘔過, 我朋友依家14W又冇嘔, 咩反應都冇, 希望我都唔駛嘔啦, 但係又怕一路肥落去…
之前2星期易飽易餓, EC就叫我食倒好食多D, 依家好似食得多得滯, 我驚肥媽唔肥B…
proud of 米米

男爵府

nicolatinlok 發表於 11-4-8 18:56
你就好啦..我仲未有大食既情況..不過如果我大食, 就慘啦...肥死我啦..haha

我都好易肥架…
proud of 米米

禁止訪問

國民生產總值:10676

陪月勳章 BK Milk勳章

男爵府

halololo0721 發表於 11-4-8 19:45
我同你一樣都係好大食...食完LUNCH...2-3hrs後又餓,要食d麵包頂肚~~
到左放工又勁餓....宜家提早左7pm就要 ...

最慘係…我唔係餓呀…係為食呀>_<唔食囉囉孿, EC又叫我食得好食多D…搞到我咁放縱…
個肚腩好大呀…
proud of 米米

禁止訪問

男爵府

halololo0721 發表於 11-4-8 20:08
咁你有冇磅過重??有冇重左呀???

未磅呀我放假先上磅
3, 4WO個陣比未有時磅左磅幾, 上星期已經重返喇, 今個星期我估實重左><,我本身係大上大落O個D人
proud of 米米

禁止訪問

男爵府

halololo0721 發表於 11-4-8 20:21
你係大上大落既人就要小心d~~自己睇緊d個磅數!!!
如果超標....遲d會比姑娘鬧架~~haha
不過...說實話.... ...

係呀我一個暑假可以減廿磅架…結婚2個月又重返十磅…
proud of 米米

禁止訪問

大宅

國民生產總值:1606

halololo0721 發表於 11-4-8 20:21
你係大上大落既人就要小心d~~自己睇緊d個磅數!!!
如果超標....遲d會比姑娘鬧架~~haha
不過...說實話.... ...

我唔係大上大落既人... 以前係想重返d肥返d都要好耐先增到幾磅...
不過呢個月一係食唔到野, 一係就食到唔停口... 前幾日磅已經重左5磅 @@"

雖然有時食唔到野冇胃口... 不過見到d薯片丫... 朱古力丫... 糖丫... 可樂丫...
就好似見到九大簋咁流哂口水... 始終都係忍唔到口

男爵府

halololo0721 發表於 11-4-8 20:56
因為已經冇目標去減肥or keep住個體重...
haha...我冬天都唔會理咁多...狂食...鍾意食乜就食乜..因為d衫 ...

不過我結婚時都唔係最瘦呀, 仲係咁食粽~~最瘦係再之前氣管炎O個排, 比結婚時瘦差唔多十磅…即係同依家差接近廿磅, 好在婚後2個月冇繼續增磅 我一向都係O係O個廿磅之間上上落落咁…=.=
proud of 米米

男爵府

Winggg406 發表於 11-4-8 20:59
我唔係大上大落既人... 以前係想重返d肥返d都要好耐先增到幾磅...
不過呢個月一係食唔到野, 一係就食到唔 ...

短時間重既應該係水黎架, 澱粉質同甜野好儲水
proud of 米米

禁止訪問

國民生產總值:1915

男爵府

tingmama0931 發表於 11-4-8 21:09
你地就好啦我呢繕曰都無咩胃囗好多野都唔想食。

從好O個方面唸, 唔駛肥…
proud of 米米

大宅

國民生產總值:1606

sylvanianrabbit 發表於 11-4-8 21:03
短時間重既應該係水黎架, 澱粉質同甜野好儲水

咁應該係啦... 我正餐時就算冇胃口唔食餸, 都會迫自己食哂成碗飯... 有時晏就肚餓, 又會食三文治...

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.