跳至
[2011年] del

首頁

尾頁

大宅

del

大宅

我仲有食ar, 星期一仲約左人食放題, 不過食埋呢次之後, 我估真係要戒口先得喇, 始終刺身都係生冷野

別墅

我都超愛食魚生..~~不過..其實..~~唉!!為左bb好..我都無食喇..~~因為bb都未夠8weeks..

大宅

係呀,我又係咁諗,而且宜家日本攪成咁,都唔知食唔食好,佢話d野黎自日本又驚,唔係黎自日本既.......................................................仲驚.................

大宅

我都有食過幾次,不過就食好少量,止下口癮&心癮我就好滿足了

別墅

我淨係食蛋壽司呀.....好想食三文魚.........

別墅

其實係唔食得, 西醫已經話無乜野唔食得, 但魚生佢地都唔見意食. 係高風險食物, 因為容易有細菌. 我都好鐘意食, 但就忍口. 我同我老公講, 到我個肚有4-5個月大, 定d果時我要食一片. 到時已經唔係懷孕初期, 再加上一, 兩片應該ok.

西醫仲話唔好bbq, 都係怕d野未燒熟同埋怕生熟野交叉感染. 仲有怕d野食係transport途中已經有菌

公爵府

2018復活節勳章

我都好鍾意食壽司,仲有海鮮,而家唔食得o既全部都係我o既至愛
尋日去偷食,但冇食刺身,食d熟o既壽司,不過我有偷偷地食左一條軟穀蟹手卷
想問下北寄貝算唔算刺身?我食完先識諗
呢排食咩嘔咩,又頂住頂住,但食完壽司反而冇嘔冇頂,不過都唔會再食住,因為我尋日流啡(不過得一次),唔知係食左壽司定飲左支凍凍地o既橙汁有問題

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

大宅

陪月勳章

忍得就忍啦!!!!!!!!!!!!

你要諗下, 宜家咩都為阿B架喇..........!!

我琴晚屋企開蠔P......
成枱生蠔, 刺身..........我睇到流晒口水.............
但我最後都係煮左個出錢一丁食咋............
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我呢前幾晚, 勁想食, 一路喊住一路叫老公買比我食...之後佢心軟, 係supermarket買個d急凍, 要放係屋企3小時解凍之後食個d...佢好好, 佢自己食哂3文魚sushi, 不過我都有食2舊啦...食完好開心, 好滿足, 冇頂胃...kekee...
不過個晚就係個肚陰陰痛, 幾驚阿b有事, so我估我以後都唔敢食啦...
因為外國人真係唔會講唔準食d咩, but佢地好point out一樣就係生野一定唔食得....so我估真係食左對自己同bb都唔好....

男爵府

我唸我戒口既野入面淨係掛住刺身, 3個月內我一定唔會食
proud of 米米

複式洋房

我個人覺得始終都係生冷野..
不過一舊起兩舊止應該都無野掛
最好就吾好啦~安全第1呀嘛~

大宅

我決定要忍到生完先,因為自己腸胃唔好,好易肚痛

男爵府

最好就唔好食,都係忍多8-9個月,之後就食乜都得喇~
我本身係咖啡同奶茶精,又鍾意食壽司,依家一滴都冇,為左bb著想,忍下忍下

侯爵府

我本身係好鐘意食魚生
不過由bingo開始,我已經完全戒左壽司魚生
唔敢博呀!!!
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

禁止訪問

洋房

tingmama0931 發表於 11-4-10 18:08
鰻魚壽司OK吧?

人地話鰻魚係冇鱗魚唔食得喎...

我都忍唔到口呀.上星期去左食壽司,不過好彩我本身麻麻地刺身個d,我淨係食沙律個d壽司,有食一碟三文魚壽司,不過係熟既...火焰三文魚壽司...頂住引先啦!

首頁

尾頁

跳至