跳至

首頁

尾頁

別墅

想問7 wk 幾仲駛唔駛照陰超?or 肚子ok??

公爵府

2018復活節勳章

我7wk照,照到所以唔使照陰超,仲聽到bb心跳聲
護士叫我之前飲定多少少水,等膀胱頂起子宮,易d照

別墅

咁就好lah!! :)
我明天第一次見bb 好緊張呀!

大宅

陪月勳章

7WEEKS其實多數唔駛,
但一家要飲多啲水, 等個膀胱脹啲, 迫到個子宮影出嚟,
要飲刑有尿急感覺, 但又唔可以去TOILET~

18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

別墅

但姑娘話一去到要驗小便.... Err... 咁咪要等醫生時狂飲水?

別墅

Btw StevenYo 恭喜你呀!
祝bb 快高長大!

大宅

陪月勳章

ccmama2011 發表於 11-4-8 19:32
Btw StevenYo 恭喜你呀!
祝bb 快高長大!

THANKS!!
你都會好快可以見到閃閃+心跳架~~

你可以去診所前, 飲多少少水,
到登記後, 姑娘畀杯你痾完SHUSHU後,
未輪到你睇醫生時, 又繼續飲多少少...
有尿急感, 但又唔好搞到自己忍得好唔舒服就得~^^
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

大宅

放鬆放鬆~太緊張會血壓高左咖~我上次就係咁~

我諗我星期三第二次照都應該可以照肚喇~
但我呢排遇到個問題就係我飲水會嘔~
MAYBE我要自己買定一大支橙汁~叫D姑娘差唔多到我前話我知~等我成支飲哂佢~之後醫生照到個B之餘應該仲會聽埋佢既心跳同埋我個胃叫~

大宅

陪月勳章

FuiYee123 發表於 11-4-8 22:14
放鬆放鬆~太緊張會血壓高左咖~我上次就係咁~

我諗我星期三第二次照都應該可以照肚喇~

哈哈哈!!
我同你一樣, 宜家飲唔到水.~
我係屋企入左 MINUTE MAID 果粒橙...
個日照之前, 都有隊橙汁~~

不過你記住隊還隧,
要預返時間畀佢落膀胱呀..!

大宅

StevenYo 發表於 11-4-8 22:51
哈哈哈!!
我同你一樣, 宜家飲唔到水.~
我係屋企入左 MINUTE MAID 果粒橙...

HEY~你小心計住數WO~我記得MINUTE MAID 既糖份係高咖~唔好飲太多~COS有左BB好易血糖高~如果好似我咁屋企有人有糖尿病要更加小心呀~

大宅

陪月勳章

FuiYee123 發表於 11-4-8 22:59
HEY~你小心計住數WO~我記得MINUTE MAID 既糖份係高咖~唔好飲太多~COS有左BB好易血糖高~如果好似我咁屋企 ...

我覺得好好飲................
咁飲邊隻橙汁好呀....
呢幾日好次一日隊一支~~

大宅

ccmama2011 發表於 11-4-8 19:31
但姑娘話一去到要驗小便.... Err... 咁咪要等醫生時狂飲水?

其實如果你肯定依家係7週幾,都可以唔使急小便都照到架啦﹗我今日照完,都冇急小便7W2D,都好清楚見到個BB同心跳。

大宅

StevenYo 發表於 11-4-8 23:04
我覺得好好飲................
咁飲邊隻橙汁好呀....
呢幾日好次一日隊一支~~

如果一日一支而你食既野同未有BB前差唔多(應該話唔多過)~咁問題應該都不大既~
我係怕你飲唔到水真係拎佢當水飲咋~
我自己返工會一日2支~食早餐一支~下午係OFFICE飲一支~
我都冇咩睇清~但我覺得佢係甜得黎係落糖O個種味囉~所以有時我飲TROPICANA~
不過真係要搵日去超市拎住黎對下唔同既成份先得呀~

別墅

我今日去左照lah...
一開頭照肚... 都照到... 跟住醫生話e... 我都係照陰睇清楚....

照陰之後發現原來係twins ah!!!! ^.^
兩個大概1.5cm, 見到閃閃,真係surprise!!!!

首頁

尾頁

跳至