意見反饋
義工

婆媳關係 今日: 4|主題: 26238

比你會點揀

禁止訪問

國民生產總值:745

王國熱話
健康營養食品公司招募( 可以在家工作)
急需大量人手
佐敦店鋪客服文員 *有花紅,$14-16K* 星期日...
[9:00-18:00] 聘大量荃灣區食品包裝/工場助手...

公爵府

國民生產總值:28934

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個人覺得1家1主住會好d,我覺得甘先係"家"
最多多d返去食飯

伯爵府

國民生產總值:18233

畀面勳章

我都係鍾意自己有頭家...我自己已有間屋..一個星期都有幾日係自己間屋..因為6299怕悶..故有幾日就留係佢地果邊過夜..

大宅

國民生產總值:4927

2019勳章

我而家就係同99仲有兩個姑9一齊住..
比我可以搬到出去住我刀想呀..
起碼free好多囉..........
如果你地想草多d錢既..又相處ok..
就搬番去啦...
而家我搬唔到出去..
就係因為錢

大宅

國民生產總值:4927

2019勳章

不過我個人想自己有個小家庭..
而家同99姑9一齊住.....
99要番工..如果我唔做家務佢會做家務..
但因為我唔想幫兩個姑奶執手尾..唔想幫佢地做野..
所以我好小做家務....
刀唔知幾等多幾多年佢地先嫁得出

男爵府

國民生產總值:5033

如果可以..當然自己一家住一間屋啦,,
我都想,,不過冇錢
我覺得,,姑終都唔係自己屋企,,個 feel 真係爭 d
宜家我都日日屈係間 room..
食飯同去廁所先會行出廳

水晶宮

國民生產總值:64696

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

自己住

禁止訪問

伯爵府

國民生產總值:19617

2019勳章

嘩! 反去要幫人揍仔??!?! D 咁吃力不討好既事就緊係唔做啦. $$買唔到一家和氣, 買唔到自尊架. 如果唔等$$用, 遲D自己做下PARTTIME 好過啦, 又有自由, 自尊同$$, 已經成"家"啦麻.

家龍mA  agree..而且同意樓上話1家1主好d..  發表於 11-4-9 00:31

伯爵府

國民生產總值:16042

2019勳章

俾我就一定唔會搬返去啦,e+相處到啫,難保將來會點.
而且一齊住你就要孭起照顧2老嘅責任架啦(其他人都會有咁嘅祈望),如果到時你頂唔順再搬,人地就多嘢講啦.

大宅

國民生產總值:1192

千萬不要搬返去,相見好同住難,長時間實會有爭執,宜家自由自在不知幾好,唔好返去呀,第時搵唔到直口再搬走就慘,或到時你想走,但老公一向唔想搬,你就企左向度。。三思呀。。@@

禁止訪問

別墅

國民生產總值:678

俾我都唔會搬番去,之前我都係同6299姑9一齊住,冇人會做野,我放工番去一腳踢,冇人會幫手,仲會攪破壞,污嘈到不堪,而家搬走咗,又有埋阿b更加唔會搬番去,自己家咩都可以控制,如果搬番去,真係有咩問題想再搬走就好難開口架啦!

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

既然搬左出黎...你又打算搵part-time做...睇定D先再考慮搬唔搬返去住啦...始終相見好同住難...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

國民生產總值:8045

複式洋房

國民生產總值:269

如果$ok~緊係唔好一齊住比較好,我之前都係c6正職我搵part-time搬出去住,係辛苦少少,無得休息~但係同c6果邊既人唔會有相見好同住難既問題出現law~捱左好幾天,而家有公屋,我又回復番唔洗做既日子,耐不耐同c6既家人見下面,不知幾好,如果你搬番去....將來有咩野又搬走的話,你同你c6一定落人口實嫁~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.