意見反饋
義工

自由講場 今日: 2185|主題: 1017900

跳至
講下你地屋企有幾多罐奶粉存貨 ..

侯爵府

國民生產總值:20673

2019勳章 畀面勳章

我有 2 個 bb ,一個岩岩 3 歲,一個 4 歲半,我家約有 2x 罐奶粉,全部,都係 900 g ,全部都係買一送一返黎,約 9x 蚊 到一罐,家下大陸又有毒鮮奶,日本又咁,希望我 d 小朋友快介奶,我就唔駛咁擔心啦 !

伯爵府

國民生產總值:18233

畀面勳章

冇存貨...之前個女食森永..d 人一搶果時都搶唔到..迫左轉奶...好彩轉到..he he

禁止訪問

國民生產總值:96591

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

國民生產總值:19546

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係, 一罐都冇, 細仔只係21個月人仔, 試過轉奶粉, 但佢唔多like, 諗住如果試多一隻佢都唔飲, 就戒埋奶佢。

侯爵府

國民生產總值:22414

以前小朋友細時 (兩歲前), 我都會長期keep住屋企有四, 五罐存貨, 以防斷貨, 宜家小朋友大左, 一日一次奶, 有時唔飲都OK, 所以無keep存貨啦.

大宅

國民生產總值:1441

剩返6大罐,夠食1個半月,到時阿女7個月可以直接轉其他牌子2號

侯爵府

國民生產總值:21343

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

細b~ 有4-5罐2號豆奶
有一箱hipp #3 奶粉 (無人食嘅~ 細b對牛奶敏感)
大仔.. 兩罐#4奶粉 + 兩罐有機豆奶 (唔係配方奶~)

大宅

國民生產總值:3791

有12罐900g存貨

大宅

國民生產總值:4694

好媽媽勳章

80罐明冶大仔,係我奶奶同老公既傑作><

setyawan  驚人......  發表於 11-4-9 17:09
Pui_Pui  食唔食得哂架??? 得18個月有效期架乍bor!!!!????  發表於 11-4-8 23:21
cat_ma  咁多 o^o  發表於 11-4-8 23:15
無眼睇  哇.........  發表於 11-4-8 22:45
潘高壽  80 罐,好勁啊 !  發表於 11-4-8 21:34

大宅

國民生產總值:2175

5罐, 一個月食兩罐左右

大宅

國民生產總值:2175

5罐, 一個月食兩罐左右

子爵府

國民生產總值:14630

畀面勳章

囡囡21個月大,一罐都無,現在只係早晚埋身餵。

pomanlife  人奶ma  發表於 11-4-8 22:41

珍珠宮

國民生產總值:38339

畀面勳章

一兩罐啦, 美贊臣3日送貨, 唔洗KEEP咁多阻住自己。
又呃一個POST, "叮" 兩分入袋

禁止訪問

國民生產總值:3948

翡翠宮

國民生產總值:97412

好媽媽勳章

cindy83215 發表於 11-4-8 21:28
80罐明冶大仔,係我奶奶同老公既傑作><

大仔奶粉, 80 罐 .....................

寶石宮

國民生產總值:436022

2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

冇, 食1罐買1罐, 依家剩返半罐

伯爵府

國民生產總值:16361

我無存貨, 食完先買ga

寶石宮

國民生產總值:327894

開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇存貨, 食到一半先去買

大宅

國民生產總值:2708

每年都會去bb展訂奶粉,訂2~3箱,即係廿幾罐900g,仔仔4歲一個月飲2罐,起碼送貨唔駛自己囉,方便好多

setyawan  你就好,屋企有地方放....都幾阻地  發表於 11-4-9 17:11
ady168

水晶宮

國民生產總值:65748

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我宜家淨返4罐日本雪印jar, 遲d轉奶粉

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.