懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

因我住新界區, 想到伊院/廣華生B, 需要收/看住址證明嗎? 謝謝!

大宅

好媽媽勳章

住新畀點解唔去威爾斯呀, ok ga

QE 好似唔一定要比住址証明, 但廣華一定要

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

乜唔係所有公立醫院都要出示住址証明咩
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

廣華一定要有住址證明, 但係喺第一次產檢先補返都得

男爵府

要俾住址症名嫁....解唔去威爾斯呢?
如果一定要廣華orQE 去廣華會好o的..

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

其實我都想去廣華...但我登記左威爾斯(我住沙田)

男爵府

QE都要住址證明架喎,不過收唔收另一回事

別墅

好多謝咁多位的意見, 謝謝!

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

QE有問我拎住址証明, 但我唔係住個區, 佢都收咗我吖

男爵府

hoihoi83 發表於 11-4-9 11:52
要俾住址症名嫁....解唔去威爾斯呢?
如果一定要廣華orQE 去廣華會好o的.. ...

好奇想問, 點解廣華好 D 既??

男爵府

因為廣華產科同兒科比qe好

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我前幾日去廣華,三日補唔到住址證明,就cancel你個booking.

別墅

唔需要地址證明, 我都係跨區. 都係QE生.

tammy

男爵府

KiKo1010 發表於 11-4-9 11:48
廣華一定要有住址證明, 但係喺第一次產檢先補返都得

唔係要3日內補交咩? 唔交佢唔俾日期我地啊~只係MARK左
proud of 米米

男爵府

陳皮梅. 發表於 11-4-9 23:43
QE有問我拎住址証明, 但我唔係住個區, 佢都收咗我吖

咁要住址證明黎做咩…XD
proud of 米米

大宅

sylvanianrabbit 發表於 11-4-11 16:29
唔係要3日內補交咩? 唔交佢唔俾日期我地啊~只係MARK左

唔使3日內補交, 最重要你報個地址係佢地個區, 咁佢就會print覆診紙比你, 姑娘仲會highlight埋你第一次產檢要補交地址證明, 到第一次產檢, 個登記姑娘先會追問你拎返, 所以你仲有時間去準備既!

男爵府

KiKo1010 發表於 11-4-14 09:32
唔使3日內補交, 最重要你報個地址係佢地個區, 咁佢就會print覆診紙比你, 姑娘仲會highlight埋你第一次產 ...

我3月22號去地址證明唔係3個月內佢都冇俾日期我地囉, 要補交返先有
proud of 米米

複式洋房

廣華同qe 都要住均證明. 我其實想由廣華轉去qe, 唔知得唔得. 因為呢胎係我第二胎, 我去到廣華個產科門診, 我覺得安排好唔清晰, 又太迫同太多人, 位都無得坐. 我想去返qe 生. 因為我都好鍾意qe 的產前生產中的服務, 團隊精神和環境. 今次由於太多大6人, 迫到我都唔可以跟以前一樣去油ma地母嬰健康院登記便可到qe生. 因為我唔係住油尖旺, 九龍城地區, 無得返去去qe.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

09729loklok 發表於 11-4-9 11:16
乜唔係所有公立醫院都要出示住址証明咩

唔係嫁,東區唔駛俾住址證明嫁,
填FORM寫個地址就OK嫁喇

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

黃二少奶 發表於 11-4-14 10:59
唔係嫁,東區唔駛俾住址證明嫁,
填FORM寫個地址就OK嫁喇

以為公立醫院做法大多一致,
原來如此
TKS
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

首頁