意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 4|主題: 133524

西芹點先好味?

大宅

國民生產總值:1351

西芹可以有咩配答 ???

因為可以減肥 , 我要百搭常常食食食食食食食食食食食

大家d意見點煮自好味 ^^ 有新意 ~ 有創意~

王國熱話
小朋友生日會到會
想同小朋友搞生日會, 但唔係好多錢, 有邊...
急!!要容納60人嘅生日會

水晶宮

國民生產總值:64696

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

炒牛肉
炒菇類

侯爵府

國民生產總值:23014

畀面勳章

炒田雞
炒雞脾肉/雞柳
炒花枝片
炒鮮魷
或者就咁用油鹽水灼都好好味架

大宅

國民生產總值:1351

炒田雞 ?????????????

係米要自己劏家 ^^

水晶宮

國民生產總值:64696

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Pro_Think 發表於 11-4-8 23:43
炒田雞 ?????????????

係米要自己劏家 ^^

叫街市D人劏

男爵府

國民生產總值:7532

Pro_Think 發表於 11-4-8 22:09
西芹可以有咩配答 ???

因為可以減肥 , 我要百搭常常食食食食食食食食食食食

盞小小酒加,抄乜都ok.清抄都得!

複式洋房

國民生產總值:485

排毒瘦身湯
材料: 西芹(適量), 蕃茄3個, 馬蹄10粒, 甘筍半斤, 雞肉1磅或12兩(先飛水), 無花果2粒(切半), 薑片1片
做法: 10碗水煮滾後, 加入全部材料用大火滾10分鐘後轉細火煲2小時, 加鹽調味成. 都幾好飲架, 食埋d渣盡好, 包妳飽晒!

大宅

國民生產總值:2385

西芹炒鮮百合,我只加少少鹽或味椒鹽都好好味。
再烦,也别忘微笑;再急,也要注意语气; ­
再苦,也别忘坚持;再累,也要爱自己。

水晶宮

國民生產總值:51902

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

西芹唔可以日日食, 因為降血壓, 血壓低會暈。如果減肥已吃得少, 仲解埋血壓, 好易暈低。樓主切記。多吃其他蔬菜, 所有綠葉菜都含極低卡路里

包包女王  讚!  發表於 11-4-12 11:57

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.