跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

我的育兒心得勳章

大宅

陪月勳章

大部份MAMA都有遇過流啡/見紅的問題~

我想問你琴日照肚/陰超?
因為之前有聽MAMA講過,
照完陰超有見紅問題,
不過隔一陣又冇事..

其實去急症, 佢一定只係同你講,
照完冇事返HOME訓床, 佢又會同你講可能有作小產機會,
但咩都做唔到~

如果你想安心啲, 你睇下呢1-2日仲有冇流,
如果有就即刻返私家,
睇下佢開唔開到安胎藥/安胎針畀你~
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

大宅

racheland 發表於 11-4-8 23:13
昨天早上至照完閃閃.. 心情好好..
昨晚11點.. 去廁所時, 突然發現分泌物中有血... 嚇到我.. 失晒魄...
即 ...

你照陰超定肚超?
有D媽媽照完陰超都試過有少少見紅... 可能會係個醫生手勢唔好!!!

不過你都休息多D, 訓多D, 如果仲有見紅/唔舒服, 去睇私家啦!!!

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

大宅

racheland 發表於 11-4-8 23:13
昨天早上至照完閃閃.. 心情好好..
昨晚11點.. 去廁所時, 突然發現分泌物中有血... 嚇到我.. 失晒魄...
即 ...

我就係試過O個個呀~30號第一次去照~照到佢仲照到心跳好開心~但係一返到屋企去小便既時候就發現有粉紅色既分泌物~我O個時都冇肚痛~所以落樓下食飯~食完返上黎去廁廁見仲有D咁就訓底睇電視~訓到夠鐘就去沖涼~當然都有睇多次啦~都仲見到DD~沖完涼快快手手吹埋頭訓覺~第二朝起身就見到係有少少啡色~即係應該係之前O個晚既~同埋都冇肚痛~咁我就返工~返到去再睇就見到清哂冇色咖喇~
SO FAR已經個幾星期~好似都冇咩野~(COS TOUCHWOOD係有事已經大件事左啦~)
星期三我再會去私家度CHECK多次~COS要CONFIRM預產期~應該都會平安大吉掛~

因為我係照陰超~同埋我好緊張~所以可能整到我損左掛~其實佢醫生手勢都OK既~
但就係因為咁我更加信未到3個月都唔好同老公曳曳~COS情況其實都會有少少似咖MA~

大宅

我8WK果陣都有少少
即刻自己訓左一日床
睇左私家照BB冇事
醫生話大部分人都會有少少,只要唔好操勞就唔駛擔心

禁止訪問

我的育兒心得勳章

禁止訪問

我的育兒心得勳章

禁止訪問

我的育兒心得勳章

禁止訪問