爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB 而家2個半月大, 應該買 infant car seat (坐到大約1歲再換過另一張), 定係買一張可以由初生坐到3-4歲呢? 我見由初生坐到3-4歲個d car seat 既 size係大好多, BB 9個月前要Rearward-facing, 唔知舊款(90年代尾出廠)日本車既seat belt (鈄帶) 夠唔夠長兜一個大圈扣住個 car seat 呢?

複式洋房

睇你多唔多車小朋友出出入入.. 如果多, 我會覺得分開買, 1歲前用 infant car seat , 1歲後買過張咁會fit好多...

洋房

回覆 buzzkv 的帖子

My BB don't love to sit in car seat ... ah !!how to do ??

pigpig  我都係用玩具去引佢,頭果6個月,佢成日都喊到嘔呀!我都由得佢喊,依家佢坐車,最長可以坐超過1小時,都無問題!佢點喊都好,都一定要佢坐。  發表於 11-5-6 21:01

複式洋房

how old yr baby? 最初要陪下佢坐係佢旁邊, 再試下分散佢既注意力, 例如俾d玩具揸手, 開車之後就拎開, baby大部份都愛坐車時望街街....

大宅

combi - can turn 180

別墅

I have a combi car seat suitable from new born to 4 years. If you are interested, pls pm me.

大宅

回覆 loklokbaba 的帖子

Hi LokLokBaBa,

I am interested, how much is it. Thks

首頁

尾頁

跳至