跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Mermaidchan 的帖子

好懐念以前荃灣廣場嗰冰埸, 讀中學時會和同學在星期六玩早埸, 因有特價:)

男爵府

環保接龍勳章

RT 發表於 11-5-7 19:21
YES, 你都幾好記性喎....咁有冇去玩過呀?

哈哈...我細時都有去玩過,後來好似改為冒險樂園...

男爵府

環保接龍勳章

RT 發表於 11-5-7 19:25
梗係唔係我影啦, 相信個時我都未介片冇錯就係千色店夕附近

咁都估中...

大宅

mianyang_99 發表於 11-4-13 13:25
仲有大大碟雜排既沙樂美~~

係呀係呀!~ 我以前讀中學時, 一放夏令就好鐘意同同學去沙樂美食lunch!~

大宅

回覆 Christi 的帖子

o係沙咀道同眾安街交界附近的.

大宅

Mermaidchan 發表於 11-4-29 21:55
講起戲院, 仲有凱旋戲院添! 無記錯而家應該係美心皇宮!

嘩!~ 係呀係呀. 仲有佢!~

大宅

我86年, 九歲搬去荃灣, 住綠楊. 果時讀伍季明下午班. 朝朝早呀媽都會叫我去綠楊幼稚園下面果間的士買麵包x2 ( for 佢同我) + 一支鮮奶/朱古力奶. 好多時樓下個看更都會叫我幫佢順手買煙或麵包.
有時呀媽煮煮o下送唔記得買唔知咩, 佢都會叫我去街市 (即而家百佳果個位)買.
同埋細個時超鐘意去出奇老鼠, 不過好多時都無錢玩, 淨睇人玩都可以睇幾個鐘..... 仲有好鐘意去商埸間文具鋪(叫奇特店)睇文具!~
讀中學時就每日要搭89號小巴上葵盛. 每朝排隊時, 睇住間粥鋪d人o係門口卷腸粉都覺得好好玩,想走去卷!~

creamymami2007  我都好喜歡去出奇老鼠睇人玩, 好開心:)  發表於 11-5-11 16:09

大宅

回覆 camomile00 的帖子

奇特店,我細個都成日去.以前一得閒就最鍾意去文具店睇精品,當時啲親戚唔知,仲以為我好乖好好學添...

creamymami2007  我都好喜歡去奇特店買文具  發表於 11-5-11 16:07

伯爵府

大光明戲院

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Mermaidchan 發表於 11-5-7 13:00
係呀! 荃灣廣場以前係有個冰場GA!

我小學讀下午班

成日朝早去踩冰

creamymami2007  可能我們都在這裡一起玩過溜冰  發表於 11-5-11 16:06

大宅

回覆 RT 的帖子

我都唔記得大光明戲院在什麼位置???

Lovely媽咪  好似係楊屋道附近,明愛對面  發表於 11-5-12 10:20

男爵府

奇特店我都成日去架, 隔離果間係美亞吖麻~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

creamymami2007 發表於 11-5-11 16:08
回覆 RT 的帖子

我都唔記得大光明戲院在什麼位置???

娛樂廣場neway個位呀

大宅

大家又冇坐過34號巴士去荃灣西約, 細嗰成日跟阿爸去掘蜆, 現在34號巴士總站巳改了去灣景花園, 細個去覺得好開心, 現在去重遊舊地, 有些心傷

大宅

回覆 creamymami2007 的帖子

我老爸係帶我去十一咪半游水啫,未掘過蜆...

男爵府

環保接龍勳章

Christi 發表於 11-5-12 23:06

我都有去"十一咪半"呀, 好似係川龍街搭紅van入去.

象牙宮

Christi 發表於 11-5-12 23:06

十一咪半我都有去

成日食雞比

大宅

回覆 sasa0208 的帖子

以前麗城出面風景好美, 有好多人捕魚, 掘蜆, 一餐豐富的海鮮餐, 釣吓魚, 真係好開心!

水晶宮

畀面勳章

話唔定大家細個時係同學tim
我幼稚園~~荃威幼稚園
小學~~柴天上午校
中學~~保記李城璧
我細個係荃灣中心二期住

象牙宮

701003 發表於 11-5-24 10:09
話唔定大家細個時係同學tim
我幼稚園~~荃威幼稚園
小學~~柴天上午校

咁又唔會
我唔係荃灣讀書

mianyang_99  我都唔係...我係石蔭同石梨區讀書~~  發表於 11-5-26 11:56

首頁

尾頁

跳至