跳至

首頁

尾頁

大宅

我係讀聖母幼稚園架...

大宅

mianyang_99 發表於 11-4-13 13:25
仲有大大碟雜排既沙樂美~~

依家都仲有呀..早排都有食

珍珠宮

c.yiki 發表於 11-5-26 11:52
依家都仲有呀..早排都有食

你就好啦~~
我個小朋友太細...去沙樂美食set有難度~~

珍珠宮

FungC9 發表於 11-5-13 00:10
我都有去"十一咪半"呀, 好似係川龍街搭紅van入去.

我都有去喎~~
不過而家d水質...真係

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

mianyang_99 我都唔係...我係石蔭同石梨區讀書~~

me2

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

mianyang_99 發表於 11-5-26 11:55
我都有去喎~~
不過而家d水質...真係

咪住先

今年岩岩先開放返,話水質淨化左喎

去過未先

大宅

mianyang_99 發表於 11-5-26 11:54
你就好啦~~
我個小朋友太細...去沙樂美食set有難度~~

我都係呀..唯有叫個豬扒飯比佢..
佢食少少之後我同老公share搞掂埋佢

珍珠宮

sasa0208 發表於 11-5-26 11:59
咪住先

今年岩岩先開放返,話水質淨化左喎

我有聽過...不過仲係有陰影...
細個成日游游下見到d"黃金"...

珍珠宮

c.yiki 發表於 11-5-26 11:59
我都係呀..唯有叫個豬扒飯比佢..
佢食少少之後我同老公share搞掂埋佢
...

d位太窄, 又唔坐得耐...又要玩玩具....好難好難~~

珍珠宮

sasa0208 發表於 11-5-26 11:58
mianyang_99 我都唔係...我係石蔭同石梨區讀書~~

me2

咁橋??不過我間kinder同小學都拆左lu~~
荃灣係假日蒲點~~到而家都係~~

大宅

回覆 mianyang_99 的帖子

咁依家蒲邊度多?我多數蒲荃灣廣場

象牙宮

mianyang_99 發表於 11-5-26 12:06
咁橋??不過我間kinder同小學都拆左lu~~
荃灣係假日蒲點~~到而家都係~~
...

kinder我都拆左

小學仲存在

珍珠宮

Christi 發表於 11-5-26 13:48
回覆 mianyang_99 的帖子

咁依家蒲邊度多?我多數蒲荃灣廣場

周街蒲~~

大宅

Christi 發表於 11-4-11 13:33
from wikipedia :

鱟地坊(Hau Tei Square),是香港荃灣一塊舊市集特色地方,當地有幾十個持牌小販集中固 ...

果排鐵皮屋檔口, 黎緊半年將會重建, 如果你地呢半年要係果度買野(尢期係D開學時要買的底衫褲襪呀), 就要去買定啦, 大約要係半年後再重開。

PS.消息來自當地的攤檔小販

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

依家荃灣係假日好多人,所以如果要買嘢我反而會等閒日,最恐怖係力生樓下,一到假期就俾班傭工擺佔哂

mianyang_99  力生...個度正頭係奇景~~  發表於 11-5-27 10:59

大宅

mianyang_99 發表於 11-5-26 12:04
d位太窄, 又唔坐得耐...又要玩玩具....好難好難~~

你小朋友仲細會扭計要玩..唯有有機會再去啦..
好彩我小朋友開始大..都算坐得定..都係早排食得個一次咋~

珍珠宮

ocean~mami 發表於 11-5-27 09:55
果排鐵皮屋檔口, 黎緊半年將會重建, 如果你地呢半年要係果度買野(尢期係D開學時要買的底衫褲襪呀), 就要 ...

多謝報料....真係要去入定d貨先~~

大宅

回覆 ocean~mami 的帖子

thanks.

複式洋房

回覆 Christi 的帖子

我係""四季大廈""成長

大宅

最懷念是 " 川龍街" 的碗仔次, 魚肉湯及煎四寶 ( 果條行仔呢) ..仲有 " 菜餃" 又5知搬左去邊...

首頁

尾頁

跳至