親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

htts 發表於 11-4-28 11:11
Don't quote:

啱啱跟SUNFXXXX返來!一肚氣,當地個LOCAL GUIDE原先都OK,因識搞氣氛,但慢慢覺得唔掂:

投訴部果位林生,佢聽完只會解釋係誤會,我有埋錄音佢都吾認la.mouth:

htts  唔知complain去d magazine得唔得呢?  或韓國觀光社.  發表於 11-4-28 14:59

水晶宮

htts 發表於 11-4-28 11:11
Don't quote:

啱啱跟SUNFXXXX返來!一肚氣,當地個LOCAL GUIDE原先都OK,因識搞氣氛,但慢慢覺得唔掂:

咁你全團都買晒d相ar?

htts  唔係,我買左d, 都係呀女d相~ 有family好似1張都無買.  發表於 11-4-28 14:58

男爵府

早前join過滑雪團新X幾好團費唔貴,導遊好得團友話要買雪花X,SINXX等等佢帶堆我地去,仲加了去市場買好大粒士多啤梨,領隊都好好,今年唸住再去希望再遇到咁好的導遊領隊

水晶宮

CALVEN 發表於 11-4-28 14:50
投訴部果位林生,佢聽完只會解釋係誤會,我有埋錄音佢都吾認la.

觀光社我都投訴過,仲要我寫事發過程比佢,寫左3頁,再追左3個月,係我一再追問下,先覆跟團係hk旅議會的事,佢地理吾到wor.

水晶宮

前年過年跟新fa, 垃圾領隊+垃圾導遊, 個導遊成個黑社會咁款架
長長頭髮, 黑媽媽咁樣~

佢縮短去everland 行程, 4點走出返去shopping, 得幾個鐘.
其實應該全日everland. 之後的一日有半日shopping.
於是多出黎既半日就想焗我地加錢加行程.....=.=
我地2家人, 有大有細, 又無帶書仔, 唯一投票跟囉, 但有團友識自己去行街, 就唔跟, 有人反對, 於是3點半就車晒我地返到酒店喇~ 勁衰
果日仲無執房添呀, 肯定係佢叫酒店咁樣架喇!!!

於是我地唯有跟其他團友自己搭mtr 去"梨花女子大學街"行, 反而仲好. 之後無人買人參, 佢塊面真係黑過個鑊底 ~

食團餐時, 人地EGL 食得好好多架, 所以比多少少錢係岩架~ 唔好貪平!
總之我打C 都唔再跟太陽花~ 10萬個差, 聽執啦 !!!!

htts  我都永不錄用呢朵花~~  發表於 11-4-28 15:37

別墅

回覆 CALVEN 的帖子

我跟康泰,個香港導遊超好,我地成團人都好鍾意佢,不過叫我地加錢嗰個海鮮餐都係唔值,D 海膽超難食~~

大宅

回覆 wing~ 的帖子

我3月中跟Xflower5天團$2399, 係全包果種 (已包小費), 領隊兼導遊 :好好人, 都有加插自費行程, DMZ tour, 同燒烤晚餐, 又幫團友買雜貨, 要去逛街 又幫蜀友寫好晒地址 & 同 佢自己Tel no. 方便 taxi 唔明白時, 可以call 佢

跟團真係要睇tour guide好唔好, 否則全個旅行都俾佢攪到「無隱」。

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

CALVEN 發表於 11-4-28 15:11
觀光社我都投訴過,仲要我寫事發過程比佢,寫左3頁,再追左3個月,係我一再追問下,先覆跟團係hk旅議會的事,佢 ...

咁點好呀? 真係好嬲!!!

水晶宮

htts 發表於 11-4-28 15:30
咁點好呀? 真係好嬲!!!

你即管向新華投訴,如不滿意回覆,再向傳媒,旅議會投訴...

首頁

尾頁

跳至