母乳餵哺

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

我兩個小朋友全人奶時,去到無餵奶房既商場,我試過好多次問果D連所店,例如G2000,ESPIRIT,U2,BOSSINI,馬莎等,(當然係見佢地唔係好多人果時)問D女店員借張椅子,係佢地個試物室餵,都好OK架, 一般佢地都會方便我地架!

室內運動場既更衣室我都試過。。。都OK架!HEEE。。。

我已經完全任務架啦,各位人奶媽媽,加油呀!

奇異果小邱  我覺得只要肯問,人地會幫手俾地方你。BUT都係我老公問。。HEHE  發表於 11-5-9 11:53
小小山  我都試過問Boutique借房.  發表於 11-5-8 22:12
戲如人生  你又會敢問人入去GE? XD  發表於 11-4-18 00:10
有興趣看更多正向親子管教自家實習經驗? 一起為和諧親子關係而努力!
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/

大宅

豆BB 發表於 11-4-15 16:52
將軍澳 君傲灣商場 每層都有一間育嬰室

將軍澳 新都城 雖然無可以lock門既育嬰室,不過近麥當奴個邊,馬拉松 ...

將軍澳新都城二期百佳隔離都有個餵奶室, 我裝過入去環境都OK, 不過唔知有冇得lock門....

侯爵府

TST: K11(1/F), i-square (6/F), the one (4/F?) al of them r very good

大宅

回覆 hehababy 的帖子

有得鎖, 我用過都唔錯

大宅

呢個topic好有用,版主會唔會考慮整理後放上樓上供媽媽參考呢?(仲多過母乳協會個list)

戲如人生  其實之前有人開POST問過..我見果個好堅..多到爆XD  發表於 11-4-18 00:11

大宅

唔知大家知唔知將軍澳坑口有無有鎖的餵奶房,我下星期日要同阿B去食飯呀

別墅

CCYPP 發表於 11-4-16 00:20
我兩個小朋友全人奶時,去到無餵奶房既商場,我試過好多次問果D連所店,例如G2000,ESPIRIT,U2,BOSSINI, ...

戲如人生:最初真係唔敢架,兩個小朋友頭六個月係全人奶架嘛, 而且埋身餵係最好架嘛, 我阿女細果時真係未好似宜家咁多地方有餵奶房架嘛。。。所以最初我就先睇下店內唔係咁後生既女士問下。。。成功左,慢慢就大膽左, 加上有時唸,為左BB嘛,我真係唔想係廁所餵他們,所以就知道自己要大膽, 加上餵人奶唔係D咩醜事喎。。所以。。。嘻~
有興趣看更多正向親子管教自家實習經驗? 一起為和諧親子關係而努力!
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/

大宅

請問新元朗中心&元朗千色店中喂哺室位置近邊度,如有些用key要去邊度攞

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 Teresa_BB 的帖子

元朗 新元朗中心 鱷魚恤後面

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

中環 ifc
銅鑼灣利園
cwb sogo 嬰兒部 changing room (要key)
cwb 皇室保 荷花 (要key)
CWB Times Square 9/F, next to 通利
康怡吉之島-有一個餵奶地方, 但不是獨立房, OK
太古廣場
太古城中心 cityplaza APiTA內
香港公園

Festival Walk 最高果層
觀塘 apm (要key)
朗豪坊-得個極細極窄既房仔, 仲要KEY入去, 好差
尖沙咀 K11
尖沙咀 i-square
尖沙咀the one
尖沙咀 海港城 toyrus 旁 (好正)
尖沙咀 The One L2 (易牙台式料理旁) 獨立房
尖沙咀 海港城 Zara旁 獨立房
尖沙咀文化中心 大堂服務台後面既廁所附近,兩邊各有一間, 男廁旁既一間大間D,內有換片檯,一張折凳仔.
圓方
mega box -商場內, ikea, 荷花
德福廣場第二期
Diamond Hill Plaza
樂富Apita 嬰兒部內
旺角新世紀廣場
油蔴地永安百貨

將軍澳 君傲灣商場
將軍澳 新都城
將軍澳新都城二期
屯門 屯門市廣場
元朗 新元朗中心 鱷魚恤後面 (好細既房仔)
元朗千色店-獨立房餵奶, 尚可
沙田一田百貨公司
沙田新城市-獨立房有埋座奶器, 換片墊, 一張椅FOR餵奶, 不錯
Ma On Shan Sunshine City
葵芳新都會-有獨立房有張小梳化, 不錯
荃灣荃新天地-有獨立房有張小梳化, 不錯
荃灣廣場
荃灣愉景新城

每間IKEA分店 都有間育嬰室/休息室可以用
部分政府室內運動場有另外既育嬰室

http://www.breastfeeding.org.hk/book/13
全港育嬰室資料

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

想請問青衣有無育嬰室?

男爵府

回覆 kata_hihi 的帖子

青衣城G/F & 2/F都有育嬰室...有梳化...有洗手盤..可鎖門...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 oken 的帖子

thanks

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

香港中央圖書館 next to toy library (要multimedia rm 攞key)

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

中環 ifc
銅鑼灣利園
cwb sogo 嬰兒部 changing room (要key)
cwb 皇室保 荷花 (要key)
CWB Times Square 9/F, next to 通利
康怡吉之島-有一個餵奶地方, 但不是獨立房, OK
太古廣場
太古城中心 cityplaza APiTA內
香港公園

Festival Walk 最高果層
觀塘 apm (要key)
朗豪坊-得個極細極窄既房仔, 仲要KEY入去, 好差
尖沙咀 K11
尖沙咀 i-square
尖沙咀the one
尖沙咀 海港城 toyrus 旁 (好正)
尖沙咀 The One L2 (易牙台式料理旁) 獨立房
尖沙咀 海港城 Zara旁 獨立房
尖沙咀文化中心 大堂服務台後面既廁所附近,兩邊各有一間, 男廁旁既一間大間D,內有換片檯,一張折凳仔.
圓方
mega box -商場內, ikea, 荷花
德福廣場第二期
Diamond Hill Plaza
樂富Apita 嬰兒部內
旺角新世紀廣場
油蔴地永安百貨

將軍澳 君傲灣商場
將軍澳 新都城
將軍澳新都城二期
屯門 屯門市廣場
屯門卓爾居商場1樓
元朗 新元朗中心 鱷魚恤後面 (好細既房仔)
元朗千色店-獨立房餵奶, 尚可
沙田一田百貨公司
沙田新城市-獨立房有埋座奶器, 換片墊, 一張椅FOR餵奶, 不錯
Ma On Shan Sunshine City
葵芳新都會-有獨立房有張小梳化, 不錯
荃灣荃新天地-有獨立房有張小梳化, 不錯
荃灣廣場
荃灣愉景新城

每間IKEA分店 都有間育嬰室/休息室可以用
部分政府室內運動場有另外既育嬰室

http://www.breastfeeding.org.hk/book/13
全港育嬰室資料

子爵府

room2102 發表於 11-5-7 20:42
屯門 屯門市廣場
呢個餵奶房雖然換片同餵奶同一間房 不過餵奶有2格定3格獨立空間用布簾隔開 算好大好舒服 ...

屯門市廣場 H&M後面都有一間,喺女廁入面,不過冇鎖,仲要係磨沙玻璃門

room2102  呢間我未去過呢  發表於 11-5-7 21:38

子爵府

回覆 kateyu 的帖子

呢間好少人知,因為呢個位比較隱蔽

大宅

尖沙咀 K11 1/F Levi's旁有梳化可鎖門
尖沙咀 i-square Chicco旁可鎖門, 不過好細
尖沙咀 Sogo 有bb床可鎖門

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊